2023. gada 26. maijā devāmies mācību ekskursijā uz Aglonu apmeklēt ‘’Maizes muzeju’’. Kāpēc tieši turp? Gatavojoties ekskursijai, 1.a klases skolēni izpētīja visu mācību tēmu “KĀ CEP MAIZI? KĀ ATSPOGUĻO MAIZES TAPŠANAS CEĻU?” Gan vizuālos attēlos un shematiskos zīmējumos skolēni iepazina maizes tapšanas procesu. Mācību stundās zīmēja vārpas un veidoja dažādas maizes.
Aglonas “Maizes muzejs'' ir vieta, kur var iepazīties ar maizes tapšanas procesu no grauda līdz gatavam kukulītim. Skolniekiem tiek piedāvātas meistarklases ar iespēju pašiem piedalīties maizes cepšanā. Tāpat iespējamas maizes un zāļu tēju degustācijas. Muzeja veikalā var iegādāties svaigi ceptu maizi un vietējo amatnieku darbus.
J.Groševa: “Klases ekskursijā mēs bijām “Maizes muzejā,” tur mums pastāstīja, kā maizīte nonāk uz mūsu galda. Kā to audzē no graudiem un cep, no kādiem graudiem pagatavo mīklu . Bija ļoti interesanti. Mūs pacienāja ar rudzu maizīti un medu. Izrādās, tas ir ļoti garšīgi!”
D.Bahanovs: “Maizes muzejā” mēs ēdām ļoti garšīgu maizi. Uzzinājām, ka rudzu maizi ēd ar medu un izrādījās, ka tas ir ļoti garšīgi. Redzējām, kā cep maizi. Mums parādīja, no kādiem graudiem cep maizi. Arī dzērām garšīgu zāļu tēju. Maiznīcas saimniece bija ļoti laba un viesmīlīga.
M.Juškevičs: Apmeklējot “Maizes muzeju”, man ļoti patika pats maizes cepšanas process. Maize šajā vietā ir ļoti garda, līdzīgu garšas ziņā ir grūti atrast. Es ieteiktu visiem apmeklēt šo lielisko vietu. Tā ir domāta visai ģimenei. Interesanti būs gan pieaugušajiem, gan bērniem.
Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par iespēju iepazīt tehnoloģiju dažādību skolas mācību vielas pilnveidošanā!
Skolotāja: S.Jekaraševa
Comments