top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

11.a klases ekskursija uz Rīgu

Mēs pastāstīsim par šo aizraujošo, piedzīvojumu pilno ekskursiju.


Vispirms, projekta “Skolas soma” ietvaros, mēs aizbraucām uz Motormuzeju (“Skolas somas” programmas ietvaros). Tur mēs apskatījām senās automašīnas, kuras mūsdienās vairs nav redzamas uz ielām. Ļoti interesanti bija uzzināt par automašīnu ražošanas vēsturi, bija daudz jaunu faktu, kuri mums likās ļoti aizraujoši. Patīkami pārsteidza tas, ka muzejā bija brīnišķīgs un daudzveidīgs dizains, daudz vietu, kur var veidot skaistas bildes un jauki pavadīt laiku.


Tālāk mēs apmeklējam centru “Accenture”, tur mēs daudz uzzinājām par jaunākajām tehnoloģijām. Bija aizraujoši vērot ieprogrammēta robota darbību. Darbinieki stāstīja par savu darbu, centra darbību un dažādām neparastām lietām.

Pēc tam, projekta Nr.8.3.5."Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, mēs apmeklējām mācību iestāžu izstādi Ķīpsalā. Liels paldies organizatoriem par lielisko izstādi! Daudziem iegūtā informācija noderēs, izvēloties nākotnes profesiju un veidojot karjeru.


Visiem jauniešiem un skolotājiem ekskursija palika atmiņā, un par to ir labas atsauksmes. Mācību ekskursija bija ļoti interesanta. Marijas viedoklis par ekskursiju ir šāds: ,,Mēs bijām Rīgas Motormuzejā, kur uzzinājām daudz jauna par mašīnbūves vēsturi, arī jautri pavadījām laiku centrā ,,Accenture”. Tur mums pastāstīja par visjaunākajām tehnoloģijām. Ķīpsalā mums bija iespēja uzzināt vairāk par savu sapņu profesiju un uzdot jautājumus par dažādām mācību iestādēm. Iegūtā informācija bija ļoti noderīga.”


Pateicamies par iespēju doties interesantā un izglītojošā ekskursijā par valsts piešķirtajiem līdzekļiem.

11.a klases skolnieces Diāna Ivanova un Marija Klencare

bottom of page