top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

4. klašu Lieldienu pasākums

 

Lieldienās ik pavasari,

Apkārt rikšo zaķu bari.

Visās mājās čakli strādā,

Un par raibām olām gādā.

Lieldienas ir pavasara košākie svētki, kad diena kļūst garāka par nakti un svinam gaismas uzvaru pār tumsu. Jau agrā 2. aprīļa rītā saulīte lutināja, un Jēkabpils 2. vidusskolas 4.b klases pulciņa ‘’Domā, runā, radi’’ dalībnieki kopā ar ciemiņiem no pārējām 4. klasēm skolas pagalmā svinēja Lieldienas.

Katrs bija mājās čakli darbojies un paņēmis līdzi savu krāsoto Lieldienu olu, lai noskaidrotu stiprāko. Sīvajā raibo olu cīņā visstiprākās olas titulu ieguva pavisam maza, pelēka oliņa. Ne velti saka, ka ‘’mazs cinītis gāž lielu vezumu’’.

Pēc olu kaujām skolēni sacentās erudīcijā un minēja mīklas par Lieldienām, dabas parādībām un citām tēmām. Skolēni, kuri uzminēja mīklu, saņēma šokolādes oliņu.

Kad mīklas bija uzminētas, bija laiks iepazīties ar Lieldienu ticējumiem – skolēniem komandās bija jāsavieno Lieldienu ticējuma sākums ar pareizajām beigām. Izveidojuši ticējumus, skolēni noskaidroja, kuri saskaņā ar ticējumiem visu gadu melos, kuriem vasarā odi nekodīs un kuri augs apaļi kā olas.

Visbeidzot, lai pārbaudītu skolēnu veiklību, notika komandu stafete, kurā skolēniem bija pēc iespējas ātrāk jānes oliņa karotē apkārt karodziņam un jānodod nākošajam komandas biedram. Sākotnēji uzdevums šķita tik vienkāršs, taču skolēni atzina, ka nav nemaz tik viegli ātri skriet, nenometot oliņu.

Pasākumā valdīja jautrība un draudzīga konkurence, skolēni ar prieku sadarbojās un aktīvi iesaistījās visās aktivitātēs. Pasākuma noslēgumā katrs dalībnieks saņēma šokolādes oliņas pateicībā par kopā pavadīto laiku. Bija patiess prieks Lieldienas svinēt ne tikai mājās, bet arī skolā kopā ar draugiem.

Interešu izglītības pedagogs Aiga Zvirbule



bottom of page