top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

50. Starptautiskā bērnu mākslas izstāde-konkurss “LIDICE 2022”

Katru gadu Latvijā notiek starptautiskais vizuālās mākslas konkurss “Lidice”, un katru gadu Jēkabpils 2.vidusskolas skolēni aktīvi piedalās šajā konkursā, ka arī saņem godalgotas vietas.

Starptautiskā Lidices bērnu mākslas darbu izstāde tika dibināta 1967. gadā, pieminot Vācijas nacistu nogalinātos bērnus Lidices ciemā Čehijā un visus citus bērnus, kuri gāja bojā militāros konfliktos.

Šī sākotnēji nacionālā mēroga izstāde kļuva par starptautisku 1973. gadā un visā tās vēsturē ir kļuvusi plaši pazīstama ne tikai mūsu valsts bērnu un skolotāju vidū, bet burtiski visā pasaulē.

Šogad konkursa tēma bija MUZEJS. Muzejs ir dzīvs organisms ar īpašu iekšējo struktūru. Tās darbā ir iesaistīti vairāki cilvēki. Zinātnieki, naktssargi, arhivāri, kuratori... un visbeidzot, apmeklētāji. Mūsu audzēkņiem ļoti iepatikās šī tēma, ar lielu aizrautību vizuālās mākslas fakultatīva nodarbībās skolēni veidoja savas skices, izdomāja savus muzejus, diskutēja par to, kas ir Muzejs, un dažādas tehnikās gleznoja savus darbus.

Un konkursa rezultāti ļoti iepriecināja mūs! Trīs meitenes kļuva par konkursa laureātiem! Kopumā konkursa žūrija saņēma 776 darbus no visiem Latvijas novadiem! Un no tiem tālāk ceļam uz 50. Starptautisko bērnu mākslas izstādi Čehijā tika izvirzīti 189 mākslas darbi (tai skaitā arī mūsu skolnieku darbi).


Apsveicu Jēkabpils 2.vidusskolas skolnieces ar uzvaru!


  • Arina Plotičkina, 6.a kl. – darbs “Starpplanētu ekskursija uz Marsa muzeju”


  • Aļina Golubeva, 8.a kl. – darbs “Viena koka muzejs”


  • Marija Ignatoviča, 8.a kl. – darbs “Laipni lūgti Piparkūku muzejā”


No 2022. gada 25. janvāra līdz 4. februārim Dzelzceļa muzejā, Rīgā, ir apskatāma Latvijas laureātu mākslas darbu izstāde Lidice – 2022. Var arī apskatīt konkursa digitālo katalogu.

Pēc izstādes noslēguma visi laureātu darbi ceļos uz 50.Starptautiskā bērnu mākslas darbu izstādes – konkursa “Lidice-2022 2.kārtu Čehijā, Lidicē.


Vizuālās mākslas skolotāja Anna Koroļkova

bottom of page