top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

6.c klase vēro Liepājas leļļu teātra izrādi “Dauka. Labie jautājumi.”

Šī gada 7. novembrī 6.c klases skolēniem tika dota iespēja būt klāt brīdī, kad Liepājas leļļu teātris Jēkabpils 2.vsk. telpās spēlēja izrādi “Dauka. Labie jautājumi”. Izrāde ir veidota pēc Sudraba Edžus stāsta “Dullais Dauka” motīviem. Tā ilga aptuveni vienu stundu (60 minūtes).

Izrādē tika risināti dažādi jautājumi starp Dauku, vecākiem un skolotāju. Tā ir aicinājums jauniešiem nebaidīties runāt par sev svarīgām tēmām, būt drosmīgam un atklātam. Tās laikā skolēniem bija iespēja ne tikai redzēt klātienē, kā tiek spēlēta izrāde, kādi ir aktieri, bet arī mācīties no aktieriem, kā atveidot dažādas lomas, kā izjust laiku un telpu uz skatuves, kā būt drosmīgiem uz skatuves un dzīvē.

Manuprāt, šī pieredze skolēniem bija ļoti vērtīga, jo ne visi skolēni ir bijuši vai kādreiz redzējuši kādu izrādi klātienē. Vēl šī pieredze ir ļoti vērtīga, jo šogad paši skolēni ir sākuši apgūt jaunu mācību priekšmetu “teātra māksla” un, manuprāt, caur šo izrādi, skolēni var gūt piemēru, lai attīstītu savas prasmes teātra mākslas mācību priekšmetā.

 

6.c klases audzinātāja Zaiga Kaulakane            

bottom of page