top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Aicinām iesaistīties makulatūras vākšanas konkursā "Tīrai Latvijai" 2022./2023!

“Zaļā josta” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, SIA “Līgatnes papīrs”, SIA “Balticfloc”, AS “Latvijas valsts meži”, SIA “Pilsētvides serviss”, "LAUTUS VIDE" PS 2022/2023. mācību gadā iesaistīties makulatūras vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”

Konkurss ik gadus apvieno simtiem izglītības iestāžu un tūkstošiem bērnu, lai, vācot makulatūru, kopīgi saudzētu un taupītu dabas resursus, tādējādi vēršot bērnu un jauniešu uzmanību makulatūras šķirošanas nepieciešamībai un nozīmei ikdienas dzīvē, kā arī veidotu izpratni, ka pareizi sašķiroti un pārstrādei nodoti atkritumi kļūst par vērtīgām izejvielām jaunu produktu ražošanā.

Makulatūras vākšana

Konkursa ietvaros iespējams vākt biroja, kopējamo, piezīmju, zīmēšanas papīru, grāmatas, avīzes, žurnālus, bukletus, katalogus, burtnīcas, klades, kā arī salocītus kartona iepakojumus. Konkursam netiek pieņemtas fotogrāfijas, izlietoti papīra trauki un uzlīmes, kā arī slapja un netīra makulatūra.

Savāktās makulatūras nodošana Uzkrātajai makulatūrai jābūt saformētai pa vienībām – jebkāda veida kastēs, maisos vai sasietai saiņos (ietilpībā līdz 30 kg).

Konkurss norisināsies līdz 2023. gada 15. martam.

Aktīvi piedalīsimies un leposimies par savu ieguldījumu vides aizsardzībā!

bottom of page