top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Atpakaļ uz skolu 2022

Tuvojoties Eiropas dienai, Jēkabpils 2. vidusskola atsaucās Eiropas Komisijas pārstāvniecības aicinājumam piedalīties ikgadējā akcijā “Atpakaļ uz skolu/Atpakaļ uz universitāti 2022”. Īpaši šajā gadā, kas pasludināts par Eiropas Jaunatnes gadu, akcijas mērķis bija radīt izdevību jauniešiem pārrunāt aktuālus, ar Eiropas Savienību saistītus jautājumus, jauniešiem interesējošas tēmas, kas sniegtu plašāku redzējumu uz Eiropā un pasaulē notiekošajiem procesiem.


Aktivitātes ietvaros 18.05.2022. 10. un 11. klases skolēniem notika saruna ar eksperti Agritu Landzāni, kura pārstāv Jēkabpils Agrobiznesa koledžu, EUROPE DIRECT Jēkabpils centru.


Esam ļoti pateicīgi Agritai Landzānei par interesanto sarunu, kurā bija iespēja uzzināt par neskaitāmiem projektiem, kuros jaunieši var piedalīties vai pieteikt savu kandidatūru. Mums bija iespēja uzzināt par dažādiem projektiem, kas ir vērsti uz dažādām ietekmes sfērām. Domāju, ka visi, tāpat kā es, ļoti labi atceras projektu "DISCOVER ES". Projekta būtība ir tāda, ka jauniešiem ir iespēja, līdzīgi kā citos projektos, ceļot pa Eiropu bez maksas. Kvalificējoties projektam, tiek izdota īpaša karte, ar kuru var droši un brīvi ceļot pa Eiropu. Tika izsludināts arī interesants projekts "ERASMUS JAUNAJIEM UZŅĒMĒJIEM", kurā Tev kā jaunam uzņēmējam ir iespēja doties uz citu valsti un apmeklēt lielu uzņēmumu, kuram jau ir liela pieredze. Bet svarīgākais projekts ir "EIROPAS JAUNATNES GADS". Šis projekts paredzēts, lai atbalstītu jauniešus dažādās jomās, attīstītu viņu prasmes, lai nākotnes Eiropa kļūtu vēl labāka un tiktu stiprinātas tās vērtības.


10.a klases skolēns Artjoms Bogdanovs

bottom of page