top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Dziesmu diena

12. maijā Kena parkā Jēkabpils 2. vidusskolas interešu izglītības kolektīvi pulcējās uz Jēkabpils novada izglītības iestāžu dziedošo kolektīvu Dziesmu dienu.


Svētku dienas sajūtām ļāvās turpat vai 400 dziedošu bērnu un jauniešu no dažādām Jēkabpils novada skolām. Pasākuma vadīja “X Faktora” uzvarētāja Grēta Grantiņa un Latvijā pazīstamais dziedātājs Justs Sirmais. Muzikālajā stāstā savijās latviešu komponistu radītā patriotiskā mūzika, tostarp skanēja arī mūzika no pazīstamajām kino filmām. Muzikālo vēstījumu papildināja pasākuma vadītāju stāstījums, kas ietvēra faktus par Latvijas vēstures notikumiem un cilvēkiem, kuri izcīnīja un nosargāja neatkarīgu Latvijas valsti. Daudzbalsīgais dziedātāju koris kopā ar mūziķiem izdziedāja tādas dziesmas kā "Mana dziesma", "Mēs varam līdzās būt" un "Atgriešanās"....

Laika apstākļi nebūt netraucēja izbaudīt šo lielisko dienas noslēgumu - kopīgo koncertu, dziedot plecu pie pleca un no Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra saņemot pateicības saldumu kārbas.

Sarmīte Straume

Jēkabpils 2. vidusskolas direktores vietniece

bottom of page