top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Krustpils kultūras nams aicina.

7. aprīlī Jēkabpils 2.vidusskolas 4.m un 4.i klases skolēni atsaucās aicinājumam piedalīties labdarības akcijā Ukrainas atbalstam “Mēs par mieru!”.


Ierodoties Krustpils kultūras namā, skolēnus uzrunāja Jēkabpils Galvenās bibliotēkas vadītāja Zinaīda Rabša, pastāstot par iespēju iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanā, kas tiks sūtīti uz Ukrainu. Pēc sākotnējās nelielās apmācības kopā ar citiem apmeklētājiem darbs raiti virzījās uz priekšu. Kā atzina paši skolēni, tas nebija grūts darbs, bet prasīja pacietību, praktiskas iemaņas un izveicību.


Krustpils kultūras nama apmeklēšanas laikā skolēniem tika piedāvāta arī bibliotekārā stunda Bērnu literatūras nodaļā. Aktīvākos lasītājus uzreiz piesaistīja stends ar jaunākajām grāmatām, izmantojot iespēju iepazīties ar to anotācijām, un, pat atrodot klusāku stūrīti, ļauties lasīšanas priekam.


Tā kā mūsdienu bērnu bibliotēka ir telpa ne tikai lasīšanai, bet arī domāšanai, komunikācijai, radošumam un pašizaugsmei, zēni izvēlējās pusaudžiem saistošas izglītojošas un aizraujošas aktivitātes.

Priecē, ka skolēniem, kuri līdz šim nebija šīs bibliotēkas apmeklētāji, radās jautājums, kā kļūt par lasītāju.


Saņemot uzaicinājumu iesaistīties arī Lieldienu radošajās darbnīcās Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā, tika gūts papildu gandarījumu par lietderīgi pavadīto laiku. Paldies par iespēju iesaistīties sabiedriski nozīmīgās aktivitātēs un iedvesmoties personīgajai attīstībai!


Jēkabpils 2. vidusskolas direktores vietniece

Sarmīte Straume

bottom of page