top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Labākais skolu ēdinātājs Zemgalē - Jēkabpils 2. vidusskola

Lai veicinātu skolas ēdinātāju rūpes par bērniem un skolā tiktu nodrošinātas kvalitatīvas maltītes, Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācija (LDUSA) no 2023.gada 6.februāra līdz 28.februārim organizēja konkursu “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā”.

Par labāko skolu ēdinātāju Zemgalē atzīta Jēkabpils 2. vidusskola. Skolā ēdināšanu nodrošina SIA “Bezdelīgas 3”.

Konkursa 1.kārtā skolu konkursam pieteica skolēnu vecāki, individuāli aizpildot tiešsaistes anketu, kurā norādīja skolas nosaukumu, kas tiek pieteikta konkursam, klasi, kurā bērns mācās, vecāka vārdu, uzvārdu un e-pastu, lai varētu pārbaudīt pieteicēja uzticamību. Vecāki varēja uzrakstīt papildu komentārus par ēdienkartēm.

Konkursa 2.kārtā organizatori apkopoja informāciju. Skolai tika lūgts atsūtīt ēdienkarti par vienu nedēļu 2023.gada februārī, kā arī pievienot fotogrāfijas.

Konkurss tika rīkots pirmo reizi, un žūrijas sastāvā darbojās profesionāļi: LDUSA valdes priekšsēdētāja un uztura speciāliste Guna Bīlande, LDUSA valdes locekles un uztura speciālistes Olga Ļubina, Juta Golubova un Linda Gerda Skudra, kā arī dietoloģe Lolita Vija Neimane, LDUSA biedres - pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga.

Konkursam “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” kopumā tika saņemti 1087 pieteikumi no vecākiem.

Konkursa rezultāti tika paziņoti 29.martā. 31.martā skolas vadība un pavāru komanda saņēma gardas dāvanas no “Rimi Latvia”, “Balticovo”, “Rīgas dzirnavnieks” un “Augļu serviss”.

Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācijas (LDUSA) organizētajā konkursā “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” uzvarējusi Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskola, kas ieguvusi visaugstāko žūrijas vērtējumu.

Jēkabpils 2.vidusskola no Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācijas saņēma atzinības rakstu nominācijā “Labākais skolu ēdinātājs Zemgalē” 2022./2023. mācību gadā.

Paldies lieliskajai “Bezdelīgas 3” pavāru komandai!

Paldies vecākiem, kuri pieteica un atbalstīja skolu dalībai konkursā!

Sagatavoja I.Salmiņa

Jēkabpils 2.vidusskolas direktore



bottom of page