top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Latvijas Mazpulku konference “95 darbi Latvijai!”



Kā jau ik gadu, Latvijas Mazpulki  aicināja visus organizācijas biedrus tikties ikgadējā biedru kopsapulcē “95 darbi Latvijai!” Konference norisinājās  2024. gada 24. februārī  Vides izglītības un informācijas centrā “Botania”, Nacionālajā Botāniskajā dārzā, Salaspilī. Jēkabpils 2.vidusskolas mazpulku pārstāvēja 4.c klases skolēni - Evelīna Novikova un Viesturs Rulietis.

Lai mazpulku kopīgie pasākumi - semināri, konkursi, nometnes un forumi - kļūtu mērķtiecīgāki, mazpulku vadītāji un dalībnieki diskutēja,  kā mazpulku darbā ieviest projektus, kas popularizētu Latvijas lauku vērtības, kā pielietot profesionāli mācību procesā mākslīgo intelektu. Konferencē apsveikuma vārdus mazpulcēniem teica Zemkopības ministrs Armands Krauze, Nacionālā botāniskā dārza Vides izglītības un informācijas centra ”Botania” kuratore L. Līdaka, Latvijas Jauno zemnieku kluba agronome Lāsma Lapiņa, Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas pārstāvji, kā arī tika nolasīta Izglītības ministres A. Čakšas uzruna.

Evelīnas pārdomas par šo dienu: ”Jauks pasākums! Šādā piedalījos pirmo reizi, kur tika analizēts mazpulku darbs 2023.gadā. Mazpulcēnu uzdevums šogad ir paveikt 95 labus darbus Latvijai. Konferencē man viss vairāk patika grupu darbi, kur bija jāveic dažādi uzdevumi. Nākošajā gadā ceru atkal būt un piedalīties šajā pasākumā.”

Viesturs stāsta: “Pirmais, kas man patika, ierodoties Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā, bija telpas ar oranžēriju un sirsnīgā uzņemšana. Konferencē iepazinos ar 2023.gada pārskatu, uzstājās revidenti ar ziņojumiem, iepazīstināja mazpulka dalībniekus ar jaunajiem prioritārajiem projektiem. Pēc viesu uzstāšanās tālāk sekoja Mazpulku vadītāju goda zīmes ”Sirds darbs Mazpulkos ” pasniegšana. Jutos ļoti labi, tālāk sekoja grupu darbs, kur man patika pārrunas un sadarbība. Tad sekoja diskusiju rezultātu apkopojums un konferences noslēgums. Paldies par iespēju piedalīties!”

 

 Radošu, interesantu jauno prioritāro projektu gadu!

 

Jēkabpils 2.vidusskolas mazpulka vadītāja J. Navenicka



bottom of page