top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Lieldienu pasākums 1. klašu skolēniem

Nāc nākdama, Liela diena,


Visi bērni tevis gaida,


Visi bērni tevis gaida,


Aiz vārtiem sasēduši.


Lieldienas ir plaši svinēti svētki, taču to svinēšanas iemesli un nozīme laika gaitā ir bijusi atšķirīga. Lieldienas ir pavasara saulgriežu svinības. Lai gan mūsdienās vien retais aizdomājas par zaķa un olu nozīmi Lieldienās, tradīcijas turpina dzīvot. Gatavojoties svētkiem, 1.klašu skolēni veidoja radošos darbus: telpiskas gleznas un kompozīcijas.

Lai atgādinātu Lieldienu rituālus un tradīcijas, 2.aprīlī Jēkabpils 2. vidusskolas 1.a b c d e klašu skolēniem notika Lieldienu pasākums. Skolēni uzzināja, kas ir Lielā diena, iepazinās ar Lieldienu tradīcijām, ticējumiem un rituāliem, ko ievēroja senlatvieši. Bērni minēja mīklas. Čaklākie mīklu minētāji saņēma balvā šokolādes oliņu. Visi kopā nodejoja putniņdeju, kura daudziem skolēniem sagādāja prieku. No katras klases 2 zēni piedalījās spēlē ”Gaiļu cīņas.” Uzvarētājiem balvā bija cukurgailītis. Izkustējāmies Lieldienu dejā un rotaļā. Klasēm notika stafetes veiklībā un ātrumā: veiklie cāļi, gaisa balonu stafete un olu golfs.

Bērni izpildīja vairākas dziesmas. Īpaši skolēniem patika dziesmu karaoke. Pasākumā skanēja smiekli un valdīja jautrība – viss, kā jau šajos gaišajos pavasara svētkos jādara. Katra klase saņēma diplomu par piedalīšanos pasākumā.

Esam godam sagaidījuši pavasari un pavadījuši Lieldienas!

 

Pasākuma vadītājas: Biruta Sprindža un Aija Lapuha



bottom of page