top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Lielā Talka

Aicinot sabiedrību rūpēties par vides sakopšanu, atveseļošanu un labiekārtošanu, šī gada 30.aprīlī jau 15.reizi pēc kārtas Latvijā norisinājās Lielā Talka. Arī mūsu skolas skolotāji, skolēni un tehniskie darbinieki piedalījās šajā pasākumā tieši sestdien, 30.aprīlī.


Lielā Talka ir lielākā Latvijas nevalstiskā kustība, kas balstās uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā un labiekārtošanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Šogad Lielās Talkas sauklis ir “Celies, posies, iesaisties!”


Lielās Talkas laikā sakopām Jēkabpils reģionālajai slimnīcai un Jēkabpils pilsētas kapiem blakus esošo bērzu birzi, attīrot to no nolauztajiem koku zariem, pērnajām koku lapām. Mēs varam sev uzsist uz pleca un pateikt paldies par padarīto darbu un apziņu, ka, paveicot arī nelielu darbu, mēs padarām Latviju skaistāku un veselāku!


Pamatskolas klašu skolēni sadarbībā ar SIA “Jēkabpils pakalpojumi” veica Plogging pārgājienu – pastaigu, kuras laikā savāca pa ceļam atrastos atkritumus, šādā veidā skolēniem audzinot cieņu pret dabu. Plogging ir plaši izplatīts pasaulē. Ir moderni sportot un rūpēties par apkārtējo vidi.


“Labāk vienreiz izdarīt nekā 100 reizes runāt”- ar šādu mācību stundas nosaukumu Lielās Talkas nedēļā Plogging pārgājienā devās Jēkabpils 2. vidusskolas vairāku 2.-8.klašu skolēni.

Direktore Ilona Salmiņa

bottom of page