top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Muzejpedagoģiskā nodarbība “Gaisma pašu rokām” Jēkabpils Vēstures muzejā

Programmas Latvijas skolas soma ietvaros, Sveču mēnesim sākoties, šī gada 1. februārī Jēkabpils 2. vidusskolas 3. b klases skolēni apmeklēja Jēkabpils Vēstures muzeju un piedalījās muzejpedagoģiskajā nodarbībā "Gaisma pašu rokām".

Muzeja vārti atvērās, un skolēni iegāja vēsturiskajā pasaulē, kurai bija sava īpašā atmosfēra. Interaktīvā pieredze bija kā ceļojums laikā, sniedzot skolēniem iespēju aktīvi piedalīties, aplūkot svečturus un apgaismes ierīces muzeja krājumā. Rokām pieskaroties vēsturiskajiem priekšmetiem, skolēni sajuta pagātnes tuvumu un ieguva praktiskas prasmes sveču izgatavošanā.

Nodarbības centrā bija svečturi, laternas un petrolejas lampas no muzeja krājuma, kas kalpoja kā ceļvedis skolēniem, lai izpētītu un salīdzinātu, kā mainās cilvēku dzīve un ikdiena saistībā ar jauniem apgaismes rīkiem. Īpaša uzmanība tika veltīta Jēkabpilieša keramiķa A. Pormaļa personībai un viņa radītajiem māla svečturiem.

Skolēni ne tikai piedalījās aktīvās diskusijās par sveču izgatavošanas tehnikām un izmantotajiem materiāliem, bet arī paši izmēģināja šo mākslu, radot savus nelielos apgaismes šedevrus. Nodarbība "Gaisma pašu rokām" sniedza iespēju skolēniem piedzīvot vēsturi caur praktisku un interaktīvu pieredzi.

Šī nodarbība bija iespēja mācīties un atklāt vēsturi ar prieku un radošumu.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par šo iespēju izpētīt latviešu kultūras mantojuma bagātības, kā arī interesanti pavadīt laiku ar klasesbiedriem un skolotāju.


Sagatavoja 3.b kl. audzinātāja L. Rancova.




bottom of page