top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Naudas diena

31. oktobrī  „Swedbank” piedāvāja īpašu finanšu prastības iniciatīvu „Naudas diena”.  Arī Jēkabpils 2.vidusskola bija aktīva dalībniece šajā vērienīgajā pasākumā.

Šogad “Naudas diena” norisinājās piecās klašu grupās, kuras apguva dažādas tēmas:

·         1.–2. klases – “Nauda. Tās veidi un drošība”;

·         3.–5. klases – “Kā gudri rīkoties ar naudu”;

·         6.–7. klases – “Budžets. Ieņēmumi un izdevumi”;

·         8.–9. klases – “Karjera. Gatavošanās nākotnes profesijai”;

·         10.–12. klases – “Ieguldījumi. Risks un ienesīgums”.

Liels pārsteigums nākošajā dienā sagaidīja tieši 3.i klases skolēnus. Viņi apguva tēmu Kā gudri rīkoties ar naudu?” Noskaidroja, vai tas, ko gribas, vienmēr ir tas, ko vajag? Kāpēc ir svarīgi izvirzīt mērķus? Kāpēc ir vērts krāt naudu un kā to iemācīties darīt, ja šķiet, ka neizdodas? 3.i klase tika izlozēta arī kā Veiksmīgā klase savā vecuma grupā un balvā saņēma 500 eiro kopīgas klases aktivitātes īstenošanai. Kopīgi plānojot piešķirto budžetu, vienojāmies, ka iegūto balvu tērēsim, lai tieši pirms Ziemassvētku brīvdienām dotos ekskursijā uz Madonu. “Madonas Karameļu darbnīcā” uzzinājām, kā top karameles. Arī paši tās gatavojām. Kopīgi vienojāmies par kolas garšu, bet formu karamelēm varēja piešķirt katrs pats – sirds, eglīte, aplītis, dinozaurs u.c. Apmeklējām kinoteātri “Vidzeme”, kur noskatījāmies jaunāko multfilmu “Spārnos 2”. Īpašu skatīšanos padarīja tas, ka visa kino zāle piederēja mums vieniem.

Tā bija vareni izdevusies diena pirms brīvdienām! Skolēni neslēpa savu sajūsmu par piedzīvoto, smaidīja visas dienas garumā un izteica to ar vārdiem. Kopīgi atzinām, ka šī bija lieliska balva.

3.i klases audzinātāja Anda Jurgeviča



bottom of page