top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Nometne “Droša skola drošai dzīvei”

Jēkabpils novada pašvaldības attīstības pārvalde sadarbībā ar Zemgales plānošanas reģionu no š.g. 3. jūlija līdz 7. jūlijam organizēja Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta Nr.LLI-506 “Droša vide skolēniem un pedagogiem – pamats kvalitatīvai izglītībai” ietvaros diennakts nometni “Droša skola drošai dzīvei”.


No Jēkabpils 2. vidusskolas tika izvirzīti deviņi pamatskolas skolēni, kuri ieguvuši apbalvojuma “Skolas lepnums” 1. pakāpes diplomu- Violeta P., Nikola K., Gustavs G., Elīza Z., Milana I., Dārta K., Arina P., Sofija B., Arina L.


Madonas novada atpūtas un tūrisma centrā “Ezernieki” satikās bērni no divām Latvijas skolām - Jēkabpils 2. vidusskolas un Iecavas vidusskolas un no divām Lietuvas pilsētām - Jonišķiem un Pakrojis.


Nometnes dalībnieki aktīvi darbojās radošajās darbnīcās, veidojot dažādus piemiņas suvenīrus. Ikviens piedalījās sportiskās aktivitātēs, tādējādi attīstot fiziskās spējas un veicinot ieradumus par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Savas zināšanas bērni papildināja ar drošību saistītās veicināšanas aktivitātēs. Komandu darbā gatavoja prezentācijas par tēmām:

  • Drošība internetā;

  • Drošība ārpus skolas pilsētvidē (drošība uz ūdens, drošība uz ceļa);

  • Praktiskās nodarbībās apguva pirmās palīdzības sniegšanas iemaņas;

  • Par drošību mežā jaunu pieredzi dalībnieki ieguva tiekoties ar Zemessardzes pārstāvi.


Nodarbības par drošību veicināja gan jaunu prasmju apgūšanu, gan arī zināšanu atkārtošanu. Visas nometnes garumā bērni veica uzdevumus gan kopā, gan atsevišķi, tika attīstīta komandu un individuālā prasme sadarboties. Lai veiksmīgāk noritētu sarunas, skolā iegūtās angļu valodas zināšanas nometnes dalībniekiem lieti noderēja.


Vasarīgie laika apstākļi visus lutināja, un brīvos brīžus bērni baudīja spēlējot bumbu, braucot ar velokartiem, kā arī izbraucot ezerā ar SUP dēļiem.


Lai iepazīstinātu ar savu valsti un tās tradīcijām, nometnes dalībnieki komandu darbā veidoja prezentācijas. Katra prezentācija sākās ar savas valsts himnu.


Visus vienoja kopības sajūta un daudz pozitīvu emociju.


Mēs esam lepni par saviem skolēniem!


Arina L.: Atbraucot uz nometni, pirmajā dienā, mūs visus laipni sagaidīja mūsu jaunās “skolotājas”. Iepazināmies ar nometnes teritoriju, noteikumiem un nometnes dalībniekiem. Katrai dienai bija konkrēts plāns ar dažādām nodarbībām: radošā darbnīca; sporta aktivitātes (rīta vingrošana, tautas bumbas turnīrs, deju studija, nakts trase), darbs grupās, lekcijas, kino vakars ar popkornu, pirts vakars. Katras dienas noslēgumā, vakara aplī, dalījāmies ar saviem dienas iespaidiem. Priekšpēdējā nometnes dienas vakarā mums norisinājās talantu šovs. Šī bija mana pirmā nometne un droši varu pateikt, ka man tā ļoti patika! Lekcijas par drošību internetā un mežā bija ļoti noderīgas un interesantas. Visi nometnē bija ļoti draudzīgi un jautri. Pirmajās dienās ar iepazīšanos bija grūtības, bet ar laiku iepazinos ar bērniem no Lietuvas un pat joprojām sazinos ar dažiem no tiem. Pēdējā nometnes dienā bija ļoti grūti atvadīties no saviem jaunajiem draugiem. Esmu ļoti pateicīga par iespēju nokļūt šajā nometnē!!


Gustavs: Ļoti daudz iespaidu. Esmu ļoti aktīvs un tieši šajā nometnē bija iespēja piedalīties it visur. Patika, ka daudz dažādu nodarbību. Sevišķi patīkami bija saņemt draugu vērtējumu ikvakara aplī “Dod pieci!” Patika noslēguma balle. Šķita, ka nometne ir par īsu.


Dārta: Patika tas, ka visi draudzīgi. Ieguvu jaunus draugus. Es labi zinu angļu valodu un pārsvarā savā starpā sarunājāmies angliski. Nekad nebija garlaicīgi. Ļoti patika darbs komandās. Interesanti bija tautas bumbas turnīri. Vērtīgas bija nodarbības par drošības tēmām, īpaši par pirmās palīdzības sniegšanu un par drošību mežā. Uzzināju vairāk par Lietuvu. Labprāt šādā nometnē vēl piedalītos.


Sofija B: Man patika nometnes dienas plānojums un uzdevumu daudzveidība. Praktiskajās nodarbībās uzzināju kā sniegt pirmo palīdzību. Aizraujošs bija brīvais laiks, daudz dažādu aktivitāšu. Interesanti bija spēlēt volejbolu kopā ar lietuviešu bērniem. Spilgti atmiņā palika nakts trase. Burvīgi pavadīts laiks!


Arina P.: Atsauksmes par laiku, pavadītu nometnē, ir tikai pozitīvas. Šī nometne man ļoti patika, un nākamgad es atkal gribētu turp doties. Bija dažādas aizraujošas aktivitātes, īpaši palika atmiņā “Nakts trase”. Svarīgi, ka nometnes laikā varējām vingrināties angļu valodas lietošanā, runājot ar lietuviešiem. Visi bija draudzīgi, un katra diena bija ļoti jautra. Visvairāk patika ballīte, jo tad visi vēl vairāk sadraudzējās.


Milana I.: Esmu ļoti priecīga, ka piedalījos šajā nometnē. Patika, ka vienlaicīgi varēja jautri un brīvi pavadīt laiku, iepazīt jaunus cilvēkus un arī uzzināt noderīgu informāciju, kā arī pilnveidot angļu valodas prasmes. Bija interesanti klātienē iepazīties ar policijas un zemessardzes pārstāvjiem. Jaunieši no Lietuvas bija atklāti, aktīvi, man liekas, ka mēs ātri atradām kontaktu. Pilnīgi visa diena bija izplānota, aktivitāšu tiešām bija daudz. Visvairāk man patika radošās darbnīcas, kurās varēja individuāli izpausties. Mēs saņēmām arī dāvanas, paldies par to, jo tādā veidā uz ilgu laiku paliks atmiņas par šo nometni.


Paldies par doto iespēju piedalīties nometnē “Droša skola drošai dzīvei”!


Sociālais pedagogs I. Šlesere

bottom of page