top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Pasaku stunda

Jēkabpils 2.vidusskolas jaunāko klašu skolēniem ļoti patīk lasīt. Tieši tāpēc 2022.gada 21.oktobrī 1.u klases skolēni kopā ar savu klases audzinātāju Ilzi Čeveri ieradās mūsu skolas bibliotēkā, lai iepazītos ar tās darbu un parunātu par pasakām.

Bērni uzzināja, kā var kļūt par bibliotēkas lasītāju, ko var un ko nedrīkst darīt bibliotēkā, kādēļ bibliotēkā nedrīkst skriet un skaļi sarunāties, kādēļ nav jāklauvē pirms nākšanas iekšā. Tagad visi bērni zina, ka bibliotēkā grāmatas nevar nopirkt un kādēļ somās nedrīkst likt pusdienu pienu. Kopīgi pārrunājām, kāpēc grāmatas ir jāsaudzē, ko darīt, ja izņemtā grāmata pazūd vai notiek kāda cita neveiksme.

Otrajā stundas daļā runājām tieši par pasakām. Skolēni jau zināja, kas ir pasakas un ka tās ir dažādu veidu. Man pašai vislabāk patīk pasakas par dzīvniekiem, tādēļ šai nodarbībai biju izvēlējusies pasaku par ezi. Jo … izrādās, ka viens no gudrākajiem dzīvniekiem latviešu tautas pasakās ir tieši ezis.

Pirms pasakas lasīšanas visi kopā mācījāmies J. Raiņa dzejoli par jauno, lielīgo zaķi un veco, prātīgo ezi. Daļa skolēnu tēloja lielīgo zaķi un otra daļa – gudro un prātīgo ezi. Bērni zināja, ko eži dara rudenī, tādēļ cītīgi rādīja, kā tie lien rudenīgajās lapās un kā gatavojas ziemas miegam.

Pēc jaukās izkustēšanās lasījām un izspēlējām latviešu tautas pasaku “Ezītis.” Pasaka stāsta par to, kā ezītis pārmācīja skopo kungu. Kopā noskaidrojām nezināmos vārdus.

Nodarbības beigās 1.klases skolēni izvēlējās grāmatiņas, kuras lasīt rudens brīvdienās, un kļuva par skolas bibliotēkas lasītājiem.

Antra Laitāne, skolas bibliotekāre

bottom of page