top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Pasaules izzināšana Latvijas Dabas muzejā

29.05.2019. 3.klašu skolēni devās ekskursijā uz Latvijas Dabas muzeju Rīgā. Šī lieliskā iespēja mums tika sniegta valsts programmā “Latvijas skolas soma”.

Latvijas Dabas muzejs – tā ir lieliska laika pavadīšana – modernas un interaktīvas ekspozīcijas, daudzveidīgas izstādes, ekskursijas gidu pavadībā, izzinoši un daudzveidīgi vides izglītības pasākumi, dabas izpēte, aktuāli notikumi un jaunumi dabas pasaulē, plašas dabas bagātību kolekcijas. Tās ir tikai dažas lietas, kas raksturo Dabas muzeju.


Kā kustas planēta Zeme? Kāpēc dažās zemeslodes vietās ir ļoti karsts, bet citur savukārt – ļoti auksts? Zemes un saules kustīgā modeļa – telūrija – demonstrējums palīdzēja labāk saprast, kāpēc uz mūsu planētas ir tik atšķirīgi dabas apstākļi. Atšķirīgi esam arī mēs – cilvēki. Kur un kā dzīvo dažādu tautību pārstāvji? Mums, kā spēles dalībniekiem, bija iespēja „izdzīvot” dažādu zemeslodes tautību dzīves veidu, sekojot viņu tradīcijām. Bija sagatavoti spēļu modeļi – dažādu atšķirīgu cilvēku manekeni, tiem atbilstošie mājokļu tipi, sadzīvei nepieciešamie priekšmeti; kā arī uzdevumu komplekti, kuros bija jāatrod pareizās atbildes. To visu uzzināt un izjust ļāva mums nodarbība “Ceļojums pa kontinentiem – daba un cilvēki”.


3.a klases audzinātāja J.Blumentāle

bottom of page