top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Skolēnu karikatūru zīmēšanas konkursa "Pa-smejies!" noslēgums

1.aprīlī 1.u klases skolēni-Ņikita Vilkaušs, Adelīna Madžule, Alīna Utlika, Elīna Narkeviča piedalījās pasākumā-Ķekavas novadpētniecības muzejā, kas tika organizēts par godu zīmēšanas konkursam “Pa-smejies”. Šogad konkursa tēma bija-“Melnais kaķis ceļo uz Marsu”, kura tapusi, atzīmējot karikatūrista Gunāra Bērziņa 95.jubilejai.


Konkursam tika nosūtīti gandrīz 2000 skolēnu darbi no dažādām Latvijas pilsētām, līdz ar to tika izvēlēta speciāla žūrija, kas rūpīgi izvērtēja katra skolēna darbu.


Pasākuma laikā varēja apskatīt visus skolēnu iesūtītos darbus, kuri bija krāšņi un izdomas bagāti. Sabiedrība karikatūristi.lv bija sarūpējuši īpašu dāvanu visiem klātesošajiem- karikatūras zīmēšanas meistarklasi, kurā piedalījās talantīgie un pazīstamie Latvijas karikatūristi.

Diemžēl godalgotās konkursa vietas netika iegūtas, bet katrs skolēns guva gandarījumu, lepnumu par savu paveikto. Kā arī Ķekavas novadpētniecības muzejs bija sarūpējis mazas piemiņu dāvanas-pildspalvas, pateicības diplomus un mākslinieku īpašo zīmuli-veiksmīgiem un kvalitatīviem darbiem nākotnei!

Aiva Avsjukeviča


bottom of page