top of page
  • Writer's pictureSkolēnu padome

Skolēnu padomes pārstāvju tikšanās ar Izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu

Ceturtdien, 2.novembrī, Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša Jēkabpils novadu reģionālās vizītes laikā apmeklēja Jēkabpils 2.vidusskolu, kur tikās ar skolēniem un skolas vadību, lai pārrunātu vienotās skolas u.c. aktuālos jautājumus.


Tas mums, skolēniem, bija svarīgs vēsturisks notikums. Ar satraukumu gaidījām šo tikšanos un samulsums bija no abām pusēm, jo viesi necerēja ieraudzīt skolēnu padomi tik kuplā skaitā, kaut gan nebijām sanākuši vēl ne puse. Tikšanās sākumā sapratām, kas ministri interesē skolēnu domas par pāreju no bilingvālās programmas uz mācībām latviešu valodā. Mūsu atbildes bija dažādas, daudziem skolēniem sākumā mācības radīja grūtības, pazeminājās vērtējumi, bet ar laiku, atrodoties latviskā vidē, darbojoties interešu pulciņos, valodas lietošanas prasme uzlabojās. Skolēni norādīja arī uz mācību materiālu trūkumu šai pārejas periodā.


Tika noskaidrots, ka vairāki skolēnu padomes pārstāvji grib kļūt par skolotājiem un uzskata, ka tas ir prestiža jautājums strādāt vismodernākajā mūsu novada skolā. Skolēni lepojas ar to, ka viņi šeit mācās. Mūs interesē arī citas nozares, ne tikai pedagoģija, piemēram, medicīna, ekonomika, psiholoģija, inženierzinātne, valsts aizsardzība un policija, arī retākas profesijas – stjuarte. Sarunas beigās ministre norādīja, ka ir apmierināta ar Jēkabpils 2.vidusskolas skolēnu padomes aktīvo darbību un atsaucību, darbojoties labdarības akcijās.

Skolēnu padomes vārdā Arina Leščova

bottom of page