top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Smilšu aplikācija

Pateicoties programmai “Latvijas skolas somai”, skolēniem tiek sniegta iespēja izvēlēties sev tīkamas aktivitātes. Šoreiz “Latvijas skolas somas” ietvaros 1.klase  izmēģināja Smilšu kino dāvāto smilšu aplikāciju, jo šāda veida aktivitātes nebija veicis neviens no skolēniem.

Šajā aktivitātē vispirms digitālā veidā skolēni noskatās smilšu kino nodarbību, lai saprastu, ko  tur dara, kas tas ir. Pēc nodarbības noskatīšanās skolēni tiek iepazīstināti ar Smilšu aplikācijas video instrukciju, lai zinātu, kas un kā ir pareizi jādara.

Katram skolēnam tiek sagatavots viss nepieciešamais darbam- paliktnis, kociņi, pati aplikācija, krāsainās smiltis, kā arī kabatiņa, kur ielikt aplikāciju. Visiem skolēniem tiek iedota viena veida aplikācija- attēls no latviešu tautas pasakas “Vecīša cimdiņš”. Praktiskā nodarbība var sākties! Kopā būšanas laiks un lielais prieks, un gandarījums par aplikāciju- vārdos neizsakāmas emocijas, kas ir redzamas skolēnu sejās. Viņi ir  patīkami pārsteigti, gandarīti, lepni par savu izveidoto smilšu aplikāciju.

Nodarbības izskaņā tiek veidota izstāde ar aplikācijām un secinām, ka krāsu dažādība aplikācijās parāda  skolēnu radošuma izjūtas, jo katram izveidotais darbs izdevās skaists, citādāks. Skolēni ir sajūsmā, pārsteigums sejās neizzuda vēl kādu brīdi.

Smilšu aplikācija no programmas “Latvijas skolas soma” bija pareizā izvēle skolēniem!

 

Skolotāja Asja Jaksone

bottom of page