top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Viesojās kinologs Gints Vuškāns

18. maijā, pie Jēkabpils 2. vidusskolas 4.-6. klašu skolēniem Rīgas ielā 200, viesojās kinologs Gints Vuškāns. Skolēni iepazinās ar policista un kinologa profesijām, uzzinot par dienestu Valsts policijā, par veicamajiem pienākumiem un ikdienu. G. Vuškāns pastāstīja gan par savu darba pieredzi, gan arī par saviem trim “kolēģiem” suņiem Darvinu, Apolo Dark un Dakāru. Ar Apolo Darku un Darvinu skolēniem bija iespēja tikties klātienē, uzzināt par katra pienākumiem un vērot suņu prasmi izpildīt vairākas saimnieka pavēles. Ikvienam bija milzīgs pārsteigums uzzinot, ka sunim oža ir 10 000 reižu jūtīgāka par cilvēka ožu. Skolēni uzzināja, ka suns Apolo Dark ir 10 mēnešus jauns un vēl tikai mācās rotaļājoties apgūt prasmes, toties Darvins savos 8,5 gados ir paspējis daudz paveikt, meklējot un atklājot, kur paslēptas aizliegtās vielas.

Noslēgumā skolēni iesaistījās eksperimentā, kurā suns Darvins, saimnieka vadībā demonstrēja savu spēju atrast noslēpto aizliegtās vielas paciņu. Katrs saņēma atbildi uz sev interesējošo jautājumu un izmantoja iespēju kopīgi ar Darvinu nofotografēties.

Paldies Valsts policijai par tik centīgiem un atsaucīgiem darbiniekiem! Gints Vuškāns nekad neatsaka tikties ar skolēniem, lai pastāstītu par savu darbu, pamācītu un ieinteresētu. Paldies Gintam Vuškānam par tikšanos ar skolēniem! Tas bija nevien interesanti, bet arī vērtīgi. Mūsu skolas skolēni un pedagogi šādas tikšanās novērtē un saka paldies!


Ina Šlesere, Jākabpils 2.vidusskolas sociālais pedagogs

Anda Jurgeviča, Jēkabpils 2.vidusskolas pedagogs karjeras konsultants



bottom of page