top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Visi ceļi ved uz skolu!


1.septembris Jēkabpils 2.vidusskolā sākās ar saules staru logā, krāšņu rudens ziedu rūgteno aromātu un ceļu uz satikšanos, šajā rītā visām takām, ielām un durvīm vedot uz skolu.


Varam teikt, ka pagājusī vasara slēpjas saulē izbalojušos matos, iemirdzas iedegumā un dzīvo atmiņās par notikušiem vasaras piedzīvojumiem. It kā nedaudz žēl, ka lielais atpūtas un vasaras darbu cēliens ir projām, bet visas domas un sapņi jau ietiekušies jaunajā skolas laikā. Citiem tie ir labie nodomi – kā es mācīšos, kādus tik darbus paveikšu! Dažam labam varbūt visas šīs domas vēl veido izplūdušas kontūras un šobrīd ir viegli pūkainas. Lai nu kā, Zinību dienas pasākums mudināja ieraudzīt sevi šajā viducī starp brīvdienām un skolas dienām.


Uzsākot jauno 2022./2023.mācību gadu, skolas kolektīvu un klātesošos vecākus uzrunāja skolas direktore Ilona Salmiņa un Jēkabpils novada pašvaldības Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāja Līga Kļaviņa.


1.klašu skolēni saņēma dāvanas – nozīmītes ar skolas logotipu, kas turpmāk apliecinās klases piederību skolai un nesīs veiksmi jaunajā mācību gadā. Arī 12.klašu skolēni vēlējās atstāt savu apsveikumu mazo skolēnu lielajā atmiņu grāmatā, kopīgi izspēlējot gan Fantazēšanas stundu, Atbildības, Labo manieru un pat Baiļu pārvarēšanas stundu.


Par līksmu noskaņojumu parūpējās skolas muzikālie kolektīvi Kristīnes Studānes-Indriksones, Aijas Ancānes un Maijas Kondrātes vadībā. Varējām vērot arī dinamisku priekšnesumu mazo dejotāju izpildījumā, kas savus pirmos deju soļus apgūst pie Jēkabpils 2. vidusskolas sporta deju treneres Inas Vāveres. Tā kā par īpašu pārsteigumu parūpējās lūšu meitene Lūsija, paldies par sadarbību sakām Jēkabpils sporta centram, kā arī ikvienam klātesošajam par kopā būšanu Zinību dienā.


Iespējams, šis nebūs vieglākais mācību gads mūsu skolēniem, tomēr interesantākais gan. Galu galā – katram savs talants – ir vērts pārbaudīt spējas un varēšanu, bet tas nav izdarāms vienatnē, tāpēc lai piepildās mūsu kopīgā apņemšanās - skolas durvis vērsies viegli, viegli, un skolas kāpnes mācīs augšup, augšup, augšup soļot.


Sarmīte Straume

Jēkabpils 2. vidusskolas direktores vietniece

bottom of page