top of page
  • Writer's pictureSkolēnu padome

Ziemassvētku pasākumi mūsu skolā

Ziemassvētku un Jaunā gada priekšvakarā skolā katru gadu tiek organizēti tradicionālie Ziemassvētku ieskaņas pasākumi. 2023.gada 20. un 21. decembrī notika 6.-7. un 8.-12. klašu “Ziemassvētku jampadracis’’. Pirmās domas – jautri, neparasti, radoši. Klašu mājasdarbs bija sagatavot uzstāšanos atbilstoši dažādajām tēmām, piemēram, oficiālais stils, subkultūru stils, 70.-80. gadu stils, filmu varoņi, multfilmu varoņi, mītiskie tēli u. c. tēmas. Klases pārsteidza ar savu tēmu interpretāciju, t.i., priekšnesumiem. Katra klase atbildēja uz pāris jautājumiem par savu tēmu. Vēl pasākumos tika piedāvātas izklaidējošas spēles. Ticam, ka žūrijas komisijai  visos pasākumos nebija viegli noteikt uzvarētājus. Uzvarējušās klases jau noteikti paspēja apēst Ziemassvētku vecīša sarūpētās tūtas ar konfektēm. Pasākumu beigās - ilgi gaidītā diskotēka.



Skolotāja Jolanta Taškāne, kura bija vienā no žūrijas komisijām, par pasākumu teica:   “Paldies 6.-7.klašu "Ziemassvētku jampadrača" organizatoriem par aizraujošo pasākumu. Prieks, ka klašu grupas priekšnesumos piedalījās tik kuplā skaitā, īpaši patīkami bija redzēt, ka klašu audzinātājas ļoti aktīvi iesaistījās savas klases priekšnesumā. Skolēni ļoti radoši un atraktīvi piedalījās konkursos, valdīja patīkams sacensību gars.”



21. decembrī  notika arī 4.-5. klašu pasākums ‘’Brīnumainā pasaku pasaule”. Katra klase gatavoja izvēlētās pasakas īsu inscenējumu. Bija ļoti interesanti iepazīt skolēnu radošo pieeju šim uzdevumam, bet sarežģīti izvērtēt un noteikt labākos, jo visi bija parūpējušies par dekorācijām, skolēnu iesaistīšanos un mūziku. Līva Golubova, skolēnu padomes un tovakar, 21. decembrī, žūrijas komisijas pārstāve, atzinīgi novērtēja pasākumu: “Paldies mūsu 4.-5.klašu skolēniem un viņu klases audzinātājām par skaistajiem, radošajiem priekšnesumiem. Dažu klašu uzstāšanās atgādināja mazas izrādes. Žūrijai patiešām bija ļoti grūti noteikt uzvarētājus.”



Artūrs Pavlovs, Ziemassvētku pasākuma dalībnieks,

skolēnu padomes prezidents

bottom of page