top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

1.klašu pasākums - 100 dienas skolā

“Mūsos katrā brīnums mīt,

Jāmāk tikai saskatīt.

Nāc un piebiedrojies mums!

Palīdzēsim ieraudzīt!”


Kopš septembra, kad tika uzsāktas skolas gaitas, mazāko klašu skolēni skolā jau pavadījuši vairāk nekā 100 dienas. Pa šo laiku bērni iemācījušies ne tikai būt skolēni, bet arī krietni paaugušies. Gluži kā atklājums pirmklasniekam ir arī katra jauna diena skolā - burtu pa burtiņam, soli pa solītim- līkločiem vien.

Tā kā apņēmība un izturība turpmākajās skolas gaitās noteikti vēl būs vajadzīga ikvienam mūsu skolas skolēnam, 100 dienu pasākumā 1. klašu skolēnus uzrunāja skolas direktore Ilona Salmiņa.


Turpinājumā sekoja stāsts – izrāde par draugiem, kas satikās pēc veselām 100 dienām. Sagādājot īpašu pārsteigumu, literārās pasakas tēlos iejutās Jēkabpils 2. vidusskolas pedagogi, kā arī skolas sociālais pedagogs Ina Šlesere un skolas psihologs Lauma Ločmele.

Trusītis (Ina Šlesere), Sivēntiņš (Lauma Ločmele), Ēzelītis IĀ (Laura Leice), gudrā Pūce (Līga Marķīza) un, protams, pats Vinnija Pūks (Ilze Eglīte un 5.e klases skolnieks Gatis Groza) izrādes laikā palīdzēja klātesošajiem mazajiem skatītājiem saprast, ka mūsu ikdienu brīnišķīgu padara draugi.

100 dienu svinībām 1. klašu skolēni kopā ar savām klašu audzinātājām sākuši gatavoties krietni agrāk, tāpēc pasākumā pārsteidza ar skanīgām dziesmām, rotaļām un kopīgi izspēlētiem skaitāmpantiem.


Pasākuma noslēgumā skolēni saņēma lielisku dāvanu – Laimes pogu. Laimes poga ir jāšuj klāt vai jāpakar kaklā. Kas dāvina otram, tad stipri jādomā – lai viņam veicas! Laimes pogu var piespraust kā rotājumu un staigāt sapūties no laimes. Tāda ir Laimes poga, kas nesīs veiksmi ikvienam tās nēsātājam!

“Katra diena, ko pavadām kopā, ir mana mīļākā diena. Šodien ir mana mīļākā diena!” atvadoties no skolēniem, teica Vinnijs Pūks.

Un katra diena, ko 1. klašu skolēni pavada skolā kopā ar saviem draugiem un skolotājiem, noteikti ir viņu mīļākā diena.

Jēkabpils 2. vidusskolas direktores vietniece Sarmīte Straume

bottom of page