top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

5.a klases skolēnu ekskursija projekta “Skolas soma” ietvaros

27.maijā mēs, 5.a klases skolēni, apmeklējām Rēzekni, kur skatījāmies Rēzeknes teātra “Joriks” izrādi “Sārtais ziediņš”. Mums ļoti patika iestudējums, dekorācijas, atbilstīga mūzika, aktieru spēle un kostīmi. Neparasti bija tas, ka izrādē visi aktieri dziedāja, izrāde bija ļoti raita un iespaidīga. Daudzi skolēni teātri apmeklēja pirmo reizi, un bija sajūsmā par redzēto.


Pēc tam mēs devāmies uz Gaigalavu. Gaigalavā, savā senlaiku mūzikas instrumentu darbnīcā, mūs gaidīja Gunārs Igaunis. Mūzikas stundās mēs runājām par latviešu un krievu tautas mūziku. Arī iepazināmies ar latviešu un krievu tautas instrumentiem, klausījāmies, kā instrumenti skan, apskatījām ilustrācijas.


Gunārs Igaunis ir liels mūzikas instrumentu kolekcionārs, viņš arī pats tos darina un spēlē. Viņa ekspozīcijā ir vairāk nekā 100 dažāda veida instrumenti, kas pēdējo 120 gadu laikā tika spēlēti Latvijas teritorijā - akordeoni, ermoņikas, garmoškas, bajāni, kokles, cītaras, cimboles un daudzi citi. Vecākais viņa kolekcijas eksemplārs ir simtgadīgais akordeons. Gunārs Igaunis arī izgatavo un remontē mūzikas instrumentus. Izgatavošanas tehniku Gunārs apguvis pats. Muzeja saimnieks ļauj arī katram sajusties kā muzikantam. Gunāram Igaunim ir savas metodes, kā viesus īsā laika sprīdī pārvērst muzicējošā orķestrī, to viņš laikam apguvis, strādājot par pedagogu mūzikas skolā.


Apmeklētājiem piedāvā noklausīties stāstus par instrumentu vēsturi un izgatavošanas procesu. Viesi var iesaistīties muzicēšanā, kā arī pasūtīt un iegādāties pašdarinātus instrumentus.


Pateicamies par piešķirtajiem valsts līdzekļiem šai interesantajai un izglītojošajai ekskursijai. Mēs visiem iesakām apmeklēt šo brīnišķīgo muzeju.


5.a klases skolēni un klases audzinātāja I.Korabovska

bottom of page