top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

5.b un 5.d klases skolēni Rēzeknē

14.oktobrī programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 5.b un 5.d klases skolēni devās izzinošā ekskursijā uz Rēzekni.

Apvienoto klašu grupa bija liela, līdz ar to bija iespēja piedalīties divās programmas piedāvātajās nodarbībās. Katra klašu grupa sākotnēji devās katra uz savu nodarbību, pēc tam mainījāmies vietām.

Viena no piedāvātajām nodarbībām ir bijusi Latgales vēstniecību “GORS”. Ar interesi tika pētītas vēstniecības telpas. Skolēni ar interesi izpētīja grīdas horeogrāfijas zālē, pārliecinājās par kvalitatīvo akustiku koncertzālē, iejutās mākslinieku lomā, uzkāpjot uz skatuves, uzzināja, ka katrām kāpnēm vēstniecībā ir savs nošu nosaukums. Lielajā liftā, kurā vienlaikus var atrasties 50 cilvēki, skolēni brauca ar interesi.

Otrā nodarbība bija TIC keramikas darbnīca. Darbnīcas keramiķis Mihails Sabanskis sagaidīja skolēnus ar stāstījumu, kā top keramikas trauki, svilpavnieki, medaļas un citas lietas. Vislielāko prieku bērniem sagādāja māla izstrādājumu izgatavošana. No māla klucīšiem tapa sirsniņas, svecīšu paliktnīši, kas tika dekorēti ar lapu nospiedumiem, puķīšu attēliem.

5.b klases audzinātāja Marija Setkovska

5.d klases audzinātāja Aija Ancāne

“Apkārt pasaulei”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties attālinātā smilšu kino un smilšu aplikāciju nodarbībā “Apkārt pasaulei”. Skolēn

Ekskursija pa Rīgas ielu

31. maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 7.d klase, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, devās uz Krustpili. Skolēni piedalījās Jēkabpils Vēstures muzeja piedāvātajā ekskursijā Jēkabpils pilsētā par R

bottom of page