top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Cita Rīga 10.a un 8.b klases skolēnu acīm

2019.gada 9.aprīlī projekta „Latvijas skolas soma” ietvaros 8.b un 10.a klases skolēni devās ekskursijā uz Latvijas galvaspilsētu – Rīgu. Tā bija lieliska iespēja izbaudīt viduslaiku arhitektūru, iepazīt citu Rīgu. Pateicoties gida aizraujošajam stāstījumam, mēs nokļuvām pilnīgi citā pasaulē. Iespaidīgi izskatījās lodziņš, kurā bende izlika melnu cimdu, ja bija gaidāms nāvessods. Mēs gājām pa ieliņu, pa kuru tika vesti uz nāvi notiesātie.


Apskatījām to, par ko runājām vēstures stundās: Sv. Pētera baznīcu, Rolanda statuju, Melngalvju namu, Doma baznīcu.


Doma baznīca pārsteidza ar savu varenību, vitrāžām logos, interjeru.

Visspilgtāko iespaidu atstāja ekskursija Melngalvju namā. Tā pagrabos, kad turējām rokās bruņukreklu un zobenu, mēs sajutāmies kā viduslaiku bruņinieki. Par piemiņu mums paliks monēta, kuru paši izkalām.


Melngalvju nama zāles žilbināja ar savu mirdzumu, bagātību. Tik daudz zelta, kristāla lustru un trauku mēs nebijām redzējuši! Neviļus radās vēlme paviesoties neprecētu, bagātu vācu tirgotāju sabiedrībā.


Atgriezties 21.gadsimtā nemaz negribējās. Tomēr brauciens beidzās. Paldies par iespēju labāk iepazīt mūsu valsts vēsturi!


Skolēnu atsauksmes:


„Man ļoti patika Melngalvju nams, kur mēs uzzinājām, kā radās tā nosaukums un daudz ko citu. Kā arī patika staigāt kopā ar gidu pa Vecrīgu, jo es ieguvu jaunu informāciju, ko vēl nezināju līdz šim.”


„Ļoti patika ekskursija Melngalvju namā un Vecrīgā gidu pavadībā. Tagad daudz vairāk zinu par baznīcām un citām vēsturiskajām ēkām. Arī informāciju par Melngalvju brālībām es iepriekš nebiju dzirdējusi.”


„Man iepatikās gids, kurš mums stāstīja par Vecrīgu, un patika arī Melngalvju namā, jo arī tur mums interesanti stāstīja par šī nama vēsturi. Pats Melngalvju nams izskatījās skaisti. Man viss patika. Es esmu apmierināts!”


„Ļoti patika Melngalvju namā. Lielisks gids, ļoti interesanti stāstīja. Protams, pašam izkalt monētu bija aizraujoši.”


10.a, 8.b skolēni un klases audzinātājas Ž.Vinogradova un N.Zarkeviča

bottom of page