top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Decembra notikumi

Decembris Jēkabpils 2.vidusskolā bijis bagāts gan ar svētku notikumiem, gan pasākumiem karjeras izglītībā.

12. decembrī 9.klašu skolēni piedalījās pasākumā „Kā atrast savu nākotnes aicinājumu?”

Pie skolēniem ieradās trīs dažādu profesiju pārstāvji: Gundega Provais – dermatologs – venerologs (Jēkabpils Reģionālā slimnīca un „Dr. Gundegas Provais lāzerepilācijas prakse”), Lāsma Irša - sabiedrisko attiecību speciālists (Jēkabpils Sporta centrs) un Gints Vuškāns - kinologs (Valsts policija). Skolēniem bija iespēja ne tikai iepazīt pārstāvētās profesijas, bet arī uzzināt, kā tās apgūt, kādas prasmes un iemaņas nepieciešamas tajās strādājot. Jauniešiem tika doti arī dažādi ieteikumi, profesiju izvēloties. Mācies, plāno, mēģini, esi aktīvs, dari to, kas padodas un patīk.

16. decembrī 5.i un 5.m klase tikās ar Jēkabpils novada sporta dzīves organizatori Daci Valteri pasākumā „Tikšanās ar profesionāli”. Daces profesionālajos pienākumos ir arī būt talismanam Lūsijai. Skolēni ar interesi klausījās profesijas stāstu, izzināja dažādos profesijas pienākumus, pielaikoja talismana formu.

21. decembrī 3.a, 3.b, 3.c, 3.d un 3.e klašu skolēni tikās pasākumā „Mūsu vecāku profesijas”. Pie skolēniem ar savas profesijas stāstu ciemojās trīs atsaucīgi vecāki: Monta Daģe – dārznieks, agronoms, (SIA „Rītausma”), Zanda Daņilova – jurists, (Jēkabpils novada pārvalde), 3. Indra Spalviņa – šuvēja, deju skolotājs. Skolēniem bija daudz dažādi jautājumi, klausoties profesiju stāstos. Skolēniem likās interesanti uzzināt, ar ko nodarbojas klasesbiedru vecāki, kamēr viņi mācās. Iepazinām profesijas, par kurām iepriekš nebija dzirdēts.

Paldies ikvienam ciemiņam, kurš atbalstīja un uzdrošinājās izstāstīt savas profesijas stāstu. Skolēniem tika dota iespēja smelties iedvesmu savam karjeras ceļam. Par karjeras ceļu nekad nav par agri domāt. Jo vairāk mēs zinām, jo pareizākas izvēles veicam. Paldies par stāstiem, par atbalstu un padomiem.

Jēkabpils 2. vidusskolas pedagogs karjeras konsultants Anda Jurgeviča



bottom of page