top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Ekskursija uz izglītojošo un interaktīvo centru "Dzelzceļš un Tvaiks"

6.oktobrī Jēkabpils 2.vidusskolas 5.i un 6.i klases devās mācību ekskursijā uz izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un tvaiks”, kurš atrodas Gulbenes dzelzceļa stacijā. Ekskursija notika programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros. Bērni piedalījās izzinošā nodarbībā “Gulbenes dzelzceļa vēstures stāsts”.

Skolēniem bija iespēja izzināt vēsturisko mantojumu gan centra darbinieces pavadībā, gan apskatot vēsturiskos eksponātus. Bērni varēja iepazīties ar dzelzceļa vēsturi, tā attīstību un darbību, kā arī darboties praktiski ar interaktīvajām ierīcēm.

Skolēni varēja kļūt par mašīnistu un pārliecināties, vai viņi spētu droši, izvairoties no avārijas situācijām, nokļūt stacijā, varēja veikt uzdevumu, lai piekrautu vagonu, kā arī iepazīt dzelzceļa profesijas, uzzināt par lokomotīvju attīstību un pasaulē ātrāko un modernāko vilcienu.

Bērni izspēlēja interaktīvo spēli par drošību uz dzelzceļa un pārliecinājās, ka austiņās klausīties skaļu mūziku sliežu tuvumā ir ļoti bīstami. Tāpat skolēniem aizraujoša šķita aktivitāte ar savu kāju spēku iedarbināt gaisa vilcienu. Jo ātrāk tika mīti velo pedāļi, jo ātrāk un tālāk brauca vilciens.

Kā interesantu suvenīru un piemiņu no šī pasākuma, skolēni ieguva biļeti braucienam uz sev izvēlētu sapņu galamērķi.

Skolotājas Solvita Ukre un Ilze Eglīte



“Apkārt pasaulei”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties attālinātā smilšu kino un smilšu aplikāciju nodarbībā “Apkārt pasaulei”. Skolēn

Ekskursija pa Rīgas ielu

31. maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 7.d klase, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, devās uz Krustpili. Skolēni piedalījās Jēkabpils Vēstures muzeja piedāvātajā ekskursijā Jēkabpils pilsētā par R

bottom of page