top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Ekskursija uz Rēzekni

21.oktobra rīts mūs iepriecināja ar spožu sauli un siltu laiku. 2.c klase devās ekskursijā uz Rēzekni.

Rēzekne ir pilsēta Latgales sirdī. Tāpēc ar gidi tiekamies pie pilskalna. Mūs iepazīstināja ar Rēzeknes vēsturi. Pirmo reizi rakstos Rēzeknes pilsēta minēta 1285. gadā ar nosaukumu „Rositten”. Apskatām arī pilskalna izveidoto maketu. Un tad dodamies dārgumu meklējumos pa pilskalnu. Pirmajā punktā mūs sagaida princeses Rozes māla skulptūra, kuru tad mums arī jācenšas izglābt. Atrodam arī dārgumu lādi pilnu ar “dzintariem” (mazām konfektēm). No pilskalna mums sveicienus pamāj arī pati princese.

Kad esam uzdevumu paveikuši un dzirdējuši par pilsētas vēsturi, dodamies uz māla darbnīcu. Darbnīca “Zeimuļs” atrodas pašā pilskalna pakājē. Tur mūs sagaida keramiķis, kurš iepazīstina ar vienu no veidošanas materiāliem- mālu. Katram tiek iedots māla pikucītis, no kura katrs skolēns izveido brīnumainas lietas- kurš dzīvnieku figūriņu, kurš trauciņu, kur ielikt konfektes, kurš skaistus rotājumus ar nospiedumiem.

Rēzekne mūs silti uzņēma un noteikti paliks mums atmiņā ar aktīvu darbošanos un radošajiem darbiem, kuri, nu nokļuvuši mājās, iepriecina katru ģimenes locekli.

2.c klases audzinātāja Jolanta Šinkūne





“Apkārt pasaulei”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties attālinātā smilšu kino un smilšu aplikāciju nodarbībā “Apkārt pasaulei”. Skolēn

Ekskursija pa Rīgas ielu

31. maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 7.d klase, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, devās uz Krustpili. Skolēni piedalījās Jēkabpils Vēstures muzeja piedāvātajā ekskursijā Jēkabpils pilsētā par R

bottom of page