top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Ekskursija uz Ķemeru Nacionālo parku un piedalīšanās piedzīvojumu spēlē ”Izlūku gaitās"

Updated: May 21, 2023

Mūs ieinteresēja apraksts par Ķemeru Nacionālā parka darbinieku piedāvāto piedzīvojumu spēli. Mēs sapratām, ka “tā ļaus ceļot laikā un atgriezties 100 gadus senā pagātnē, kur pāri purvu klajumiem atblāzmoja kauju ugunis. Spēles noteikumi paredz tādus apstākļus, kādos dzīvoja un cīnījās latviešu strēlnieki. Tikai paši drosmīgākie un veiklākie spēs izkļūt no vācu gūsta… “ Tā 2023. gada 27. aprīlī labos laikapstākļos devāmies diezgan tālā ceļā- uz Ķemeru Nacionālo parku, lai tiktos ar spēles organizatoru Māri, kas izrādījās interesants stāstītājs un runīgs cilvēks. Visiem patika un bija saprotams viņa stāstījums.

Aprakstā teikts, ka “spēles gaitā dalībnieki apgūs jaunas prasmes un zināšanas par 1. Pasaules kara notikumiem Ķemeru frontē un latviešu strēlnieku kā izlūku darbību šajā frontes iecirknī. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar latviešu strēlnieku bataljonu izveidi, politiski un ekonomisko situāciju bataljonu veidošanās brīdī. Interaktīvā veidā tiks parādīts latviešu strēlnieku bataljonu apmācības process. Daļa no spēles dalībniekiem nokļūs vācu pusē, kur iepazīsies ar vācu armijas reglamentu, kārtību un nocietinājumu veidošanu. Visas spēles gaitā iegūtās prasmes tiks pielietotas, dodoties izlūkgājienā”.

Spēles norise pilnīgi atbilda aprakstam, skolēni aktīvi piedalījās uzdevumu veikšanā, pārvarēja grūtības, bija ieinteresēti un draudzīgi izpalīdzīgi. Vislielākās grūtības sagādāja pirmie fiziskie vingrinājumi, bet trenēties un būt fiziski labi sagatavotam jau vienmēr ir grūti.


Pēc spēles bijām ļoti apmierināti, tad veicām nelielu pastaigu gar jūru un izbaudījām īsus atpūtas mirkļus. Gan skolēniem, gan skolotājiem bija labs garastāvoklis, daudz pozitīvu emociju par ekskursiju. Par saviem iespaidiem skolēni raksta:

Visspilgtākās emocijas sagādāja iejušanās spēles noteikumos un uzdevumu izpildē.
Mums lika pildīt dažādus fiziskos vingrinājumus. Man sāpēja viss ķermenis, bet bija aizraujoši un interesanti.
Pildīju visas fiziskās aktivitātes un sapratu, ka tas nav tik vienkārši. Ļoti priecājos, ka no pirmās reizes trāpīju mērķī.
Ekskursijas laikā bija īpaši interesants uzdevums “pretinieka pozīciju ieņemšana kalnā”.
Labs rekvizīts, interesanta programma ar spēlēm.
Patika, ka ekipējumu varēja nedaudz pielāgot apstākļiem. Pārbaudījām savas sadarbības spējas un ieguvām noderīgu informāciju.
Visneparastākā ekskursija. Fiziskās aktivitātes prasīja lielu piepūli. Interesanti uzdevumi.
Bija pirmais mēģinājums šaut, un, neticami, es trāpīju mērķī. Jauks laiks un laba pastaiga gar jūru. Ja ekskursiju vērtētu ballēs, tad ieliktu 9 no 10.

Informāciju apkopoja 9.b klases audzinātāja S.Avišāne

“Apkārt pasaulei”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties attālinātā smilšu kino un smilšu aplikāciju nodarbībā “Apkārt pasaulei”. Skolēn

Ekskursija pa Rīgas ielu

31. maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 7.d klase, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, devās uz Krustpili. Skolēni piedalījās Jēkabpils Vēstures muzeja piedāvātajā ekskursijā Jēkabpils pilsētā par R

bottom of page