top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Es pārceļos uz Ezerpili!

9.novembrī 4.m klase devās pretī piedzīvojumiem uz Vidzemi. Stāvie kalni, greznās tāles un saules apspīdētie koki mūs sveica ierodoties Vidzemē. Cēsu novada Āraišos atrodas skaista vieta – Āraišu ezerpils. 1983. gadā tika izveidots Āraišu arheoloģiskais parks, kurā ietilpst arī Āraišu pilsdrupas, kā arī akmens un bronzas laikmeta mājokļu rekonstrukcijas Meitu salā.

Nodarbība kā piedzīvojums, kura laikā skolēni izzina tādas tēmas kā ikdienas dzīve dzelzs laikmetā, sadzīve senatnē, telpas iekārtošana, dabas resursi, to apstrāde, gala produkti, vienlīdzīga resursu sadale, godīga darbība un citas.

Skolēniem jāpārceļas uz jaunām mājām. Tikai šoreiz viņi pārceļas ne vien uz citām mājām, bet arī citu laikmetu. Ezerpils virsaiša mājā sakrautas dažas mantas, kas vajadzīgas dzīvei dzelzs laikmetā. Katra no komandām saņem kartiņas, kurās aprakstīts katra mājokļa iekārtošanai vajadzīgais. Komandām jāveic arī papildus uzdevumi, izpētot dzelzs laikmetā izmantotos dabas resursus un to galaproduktus.

Esam priecīgi, ka varējām izmantot šo piedāvājumu. Katrs varēja izjust, kāda dzīve bija senajos laikos un klusībā priecāties par to iedzīvi, kāda ir sastopama mums mājās!

4.m klases audzinātāja Ligita Voltmane

“Apkārt pasaulei”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties attālinātā smilšu kino un smilšu aplikāciju nodarbībā “Apkārt pasaulei”. Skolēn

Ekskursija pa Rīgas ielu

31. maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 7.d klase, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, devās uz Krustpili. Skolēni piedalījās Jēkabpils Vēstures muzeja piedāvātajā ekskursijā Jēkabpils pilsētā par R

bottom of page