top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Izglītojoša darbnīca – Smilšu aplikācija

2022.gada 20.decembrī 1.u klases skolēni programmas “Latvijas skolas somas” ietvaros izmantoja iespēju un iepazina smilšu kino un smilšu aplikācijas kopā ar smilšu kino mākslinieci Zani.

Pirmajā daļā video ierakstā smilšu kino māksliniece iepazīstina skolēnus ar smilšu animācijas tehniku, tās vēsturi un pielietojumu, parāda smilšu kino tapšanas procesu un stāsta par smilšu ieguvi un to izmantošanu Latvijā un pasaulē. Smiltīs tiek izzīmēts īss ieskats izrādē “Apkārt pasaulei”, uzzīmēta Latvija.

Otrajā daļā skolēni tiek iepazīstināti ar praktisko darbiņu – aplikāciju krāsošanu ar krāsainām smiltīm. Izkrāsotie darbiņi paliek bērniem par piemiņu no nodarbības.

Izveidotie attēli iznāca koši un skaisti. Bērni darbojās ar lielu aizrautību un interesi. Paldies par doto iespēju!

1.u klases audzinātāja Ilze Čevere

“Apkārt pasaulei”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties attālinātā smilšu kino un smilšu aplikāciju nodarbībā “Apkārt pasaulei”. Skolēn

Ekskursija pa Rīgas ielu

31. maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 7.d klase, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, devās uz Krustpili. Skolēni piedalījās Jēkabpils Vēstures muzeja piedāvātajā ekskursijā Jēkabpils pilsētā par R

bottom of page