top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Kā top izrāde?

,,Skatuves dizains, mūzika un aktieru spēle, - tas mums ir izbaudāms teātrī un redzams no skatuves. Tikmēr pārējo teātru darbinieku darbs paliek ēnā" - tā pēc Liepājas teātra digitālās mācībizrādes "Kā top izrāde" izteicās 5.e klases skolnieks.

Liepājas teātra aktieru izrāde par teātra ikdienu sniedza priekšstatu, kā veidojas teātra izrādes. Cik daudz dažādu cilvēku profesiju ir iesaistīti teātra izrādē! Cik daudz laika tas aizņem!

Atraktīva veidā, izspēlējot dažādas etīdes no teātra dzīves ikdienas, skolēniem bija iespēja izprast teātra izrādes tapšanas procesu, iepazīties ar izrādes veidotājiem, sākot no tikšanās ar dramaturgu, režisoru, scenogrāfu, kostīmu mākslinieku, horeogrāfu, rekvizītoru un, protams, iepazīt pašus Liepājas teātra aktierus - Armandu Kaušeli un Pēteri Lapiņu.

Kā atzīst skolēni, izrādē varēja uzzināt daudz ko jaunu, Liepājas teātra aktieri rosināja arī skolēnus emocionāli pieslēgties no skatuves pasniegtajam stāstam, izrādes laikā veidojot abpusēju dialogu, aicinot izspēlēt kopīgas etīdes. Pēc izrādes skolēni izmantoja iespēju uzdot aktieriem sevi interesējošus jautājumus.

Noteikti var apgalvot, ka mācībizrādes mērķis – iedvesmot skolēnus savas nākotnes profesijas izvēlē, apliecinot, ka katrai no tām var būt nozīme kaut kā lielāka tapšanā – tika sasniegts. Par to liecina pēc teātra izrādes noskatīšanās sniegtās skolēnu atsauksmes:

"Lai izrāde izdotos, jāprot tēlot. Izrāde var veidoties gadiem, jo jāsagatavo tekstu, kostīmus un jāiemācās no galvas teksts. Lai sāktu strādāt teātrī, vajag daudz mācīties."

"Man patika pasākums, jo tas bija interesants. Aktieri darbojās profesionāli. Es uzzināju to, ka teātrī var darboties dažādu profesiju pārstāvji. Man patika pasākums no starta līdz finišam."

,,Man patika, ka aktieri izmantoja jokus, lai veidotu interesantāku dialogu."

,,Man patika tēlot ar neīstiem priekšmetiem. Es biju izbrīnīts, ka teātris var gatavoties izrādei vairāk par vienu gadu. Es nezināju, ka, veidojot izrādi, tiek iesaistīts tik daudz cilvēku. Teātris man liekas smieklīgs un jocīgs."

"Paldies par šo interesanto, jauko, izzinošo pasākumu! Tas viss ir veikts priekš mums, skatītājiem, lai mēs varētu interesanti pavadīt laiku un izbaudīt mākslu."


5.e klases skolēnu atzinībai pievienojas latviešu valodas un literatūras skolotāja Sarmīte Straume

Svētku noskaņu koncertā

Programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 22.decembrī 2.a un speciālās izglītības klases skolēni apmeklēja svētku noskaņu koncertu, kurā muzikālajam stāstam par "Ezīti miglā" bija radīts turpinājums

Saldumu ražotni iepazīstot

Piektdien, 22. novembrī, 2.a un 2.b klases skolēni no Jēkabpils 2. vidusskolas kopā ar klases audzinātājām devās uz „Skrīveru saldumu” ražotni. Sākumā skolēniem izstāstīja par uzņēmumu un par ražotne

bottom of page