top of page

Saldumu ražotni iepazīstot

Piektdien, 22. novembrī, 2.a un 2.b klases skolēni no Jēkabpils 2. vidusskolas kopā ar klases audzinātājām devās uz „Skrīveru saldumu” ražotni. Sākumā skolēniem izstāstīja par uzņēmumu un par ražotnes vēsturi. Bērniem parādīja filmu par konfekšu ražošanu.


Skolēni uzzināja, ka SIA „Skrīveru saldumi” ir ģimenes uzņēmums, kurš darbojas vairākās paaudzēs. Uzņēmumam ir savs logotips, uzzināja zīmola logotipa simbolisko nozīmi – tas simbolizē „Skrīveru saldumu” uzņēmēju ģimenes paaudzi. Pašā sākumā uzņēmums atradās pienotavā, bet tagad tas ir liels uzņēmums, kur strādā cilvēki no Skrīveru novada.Skolēni saprata, ka konfekšu ražošanā tiek iesaistīti dažādu profesiju ļaudis. Darbs ir diezgan grūts un atbildīgs. Tā bija neliela lekcija. Skolēni cītīgi sekoja filmiņas sižetam, lai varētu piedalīties viktorīnā unpar pareizām atbildēm saņēma saldu pārsteigumu.


Pēc tam visiem bērniem bija iespēja degustēt „Skrīveru saldumu” ražotos gardumus -“Gotiņas” šokolādē, šokolādi un īrisus. Tie bija ļoti garšīgi!


Pēc informatīvās daļas skolēniem bija piedāvāta iespēja pašiem izveidot savas konfektes. Bērniem tika iedots pa gabalam marcipāna un īrisa masas un silikona formiņas. „Jaunie meistari” varēja salikt marcipāna un īrisa masu visdažādākajās silikona formiņās. Bērni ar aizrautību veidoja savas konfektes, kādas nu kuram tīk!Tas nemaz neveicās tik viegli, kā likās. Pašu radītās konfektes viņi ielika kastītēs, lai aiznestu mājās un palepotos ģimenē.


Prieks par to, ka mūsu Latvijā un tik tuvu no mūsu pilsētas (tikai 67 km) ir tik pazīstams uzņēmums, kuru iepazīt palīdzēja projekts ”Latvijas skolas soma”. Paldies programmai "Latvijas skolas soma", kas palīdz skolotājiem un skolēniem uzzināt vairāk, apskatīt vairāk un pašiem aktīvi iesaistīties dažādās nodarbībās.


Šādas bija skolēnu atsauksmes par piedzīvoto Skrīveros:


„Man bija ļoti interesanti, un, manuprāt, patika arī pārējiem klasesbiedriem.”


„Varējām arī degustēt meistaru radītos gardumus! Ļoti garšīgi!”


„Man patika savām rokām veidot dāvanu sev un saviem mīļajiem - garšīgas konfektes. Tas nebija ļoti viegli, bet interesanti gan.”


„Man patika veidot savas konfektes. Man sanāca ļoti skaists ananass un lācis. Es to uzdāvināju savai mammai!”


„Agrāk man negaršoja marcipāns, bet marcipāns no „Skrīveru saldumiem” man iegaršojās. Un es konfektes veidoju pats. Man iepatikās!”


Informāciju apkopoja 2.a un 2.b klases audzinātājas

Tatjana Karnauhova un Jeļena Džeikuna

Kā top izrāde?

,,Skatuves dizains, mūzika un aktieru spēle, - tas mums ir izbaudāms teātrī un redzams no skatuves. Tikmēr pārējo teātru darbinieku darbs paliek ēnā" - tā pēc Liepājas teātra digitālās mācībizrādes "K

Svētku noskaņu koncertā

Programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 22.decembrī 2.a un speciālās izglītības klases skolēni apmeklēja svētku noskaņu koncertu, kurā muzikālajam stāstam par "Ezīti miglā" bija radīts turpinājums

bottom of page