top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?”

27. maijā 4.c klases skolēni noskatījās projekta Latvijas skolas soma ietvaros piedāvāto Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?” Tas bija atraktīvs ceļojums pa izrādes tapšanas posmiem.


Liepājas teātra aktieri skolēnus iepazīstināja ar savu studiju gadu notikumiem, norādīja uz svarīgākajiem mācību priekšmetiem, kā arī izstāstīja dažus kuriozus atgadījumus. Tas skolēniem lika padomāt, cik nozīmīga ir sadarbība ar līdzcilvēkiem. Aktieri uzsvēra, ka izrādes tapšanā ir iesaistīti ne tikai aktieri, bet arī daudzu citu profesiju pārstāvji (piemēram, šuvēji, frizieri, maketētāji, komponisti, režisori u.c.).

Izrādes turpinājumā skolēni piedalījās bezpriekšmetu etīdē, kurā bērni tika aicināti iztēloties rokās neesošus priekšmetus. Etīdi paspilgtināja dažādu emociju pievienošana, ko vajadzēja parādīt ar mīmikas palīdzību. Tas bija aizraujoši!


Šī mācībizrāde bija izzinoša un vērtīga, skolēni to skatījās ar lielu interesi un aizrautību. Dzīves galvenā vērtība ir iemācīties savu darbu darīt tā, lai pašam ir interesanti un patīkami. Jo aizraujošāk to darīsi, jo patīkamām būs uz to noskatīties apkārtējiem.


4.c klases audzinātāja Līga Vītola

bottom of page