top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Olimpiskā diena 2022

Latvijā aprīlī tradicionāli tiek organizēts Olimpiskais mēnesis. Šogad tas ir sācies mēnesi pirms Latvijas Olimpiskās komitejas 100. dzimšanas dienas. Tāpēc šī gada devīze ir “100 gadi #sportiņā!”


Līdz ar rekordlielu pasākuma dalībnieku skaitu visā Latvijā šim aicinājumam 22. aprīļa rītā atsaucās arī Jēkabpils 2. vidusskolas skolēni, skolas stadionā veicot Vislatvijas rīta vingrojumu.

Olimpiskās rīta vingrošanas mērķis bija ne tikai pamodināt ikvienu tās dalībnieku, sagatavojot turpmākās dienas aktivitātēm, bet arī atgādināt skolēniem par rīta vingrošanu kā svarīgu dzīves sastāvdaļu, veicinot fiziskās aktivitātes savā ikdienā.


Olimpiskā mēneša ietvaros 1.- 4. klašu skolēni aktīvi iesaistījās arī radošo darbu konkursā, zīmējot apsveikumus Latvijas Olimpiskajai komitejai 100. dzimšanas dienā. Savukārt Jēkabpils 2. vidusskolas komanda piedalījās volejbola spēļu turnīrā, ko rīkoja Salas vidusskola un Salas vidusskolas Eiropas klubs “ES SVeiks”.

Kā atzīst skolēni un pedagogi, šāda veida iespējas vairo bērnu un jauniešu interesi par sportu un olimpisko kustību. Sporta aktivitātes bija iespēja izbaudīt kopā būšanas prieku, parādīt savu veiklību un prasmes sadarboties komandā. Mēs esam sportiņā!


Jēkabpils 2. vidusskolas direktores vietniece

Sarmīte Straume

bottom of page