top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Programmas “Latvijas skolas soma” norises Sēļu sētā


Š.g. 31.maijā, mācību gada noslēguma un sen gaidītā brīvlaika noskaņās, izmantojot programmas “Latvijas skolas soma” piedāvājumu, devāmies uz Sēļu sētu, kur skolēniem oficiāli tika ļauts vārīt ziepes. Šoreiz gan to darījām vārda tiešā nozīmē – iesaistoties un līdzdarbojoties ziepju gatavošanas procesā. Skolēniem bija iespēja pašiem izvēlēties, kādas ziepes viņi vēlas pagatavot – kādus dažādus kaltētus augus un ziedus izmantot, kādu smaržīgo eļļiņu pievienot.

Ziepju gatavošanas procesam paralēli arī klausījāmies stāstu par ziepju gatavošanas vēsturi un uzzinājām atbildes uz dažādiem jautājumiem, piemēram: Kā radās ziepju nosaukums? Kādas mazgāšanās paražas ievēroja karaļi un augstmaņi senatnē? Nodarbības beigās katrs dalībnieks savas izgatavotās ziepītes varēja ņemt līdzi.

Priecājamies, ka laikapstākļi mūs lutināja un varējām arī doties ārā un izstaigāt Sēļu sētas teritoriju un iepazīties ar tās patstāvīgo ekspozīciju, ko veido sešas 19.gadsimta Augšzemes lauku celtnes. Skolēni ieskatījās ikvienā no tām, uzdeva sevi interesējošus papildjautājumus. Mācību gads noslēdzies patīkamā noskaņojumā un ar pozitīvām emocijām.


Jēkabpils 2.vidusskolas 6.d klases audzinātāja Inese Prauliņa

“Apkārt pasaulei”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties attālinātā smilšu kino un smilšu aplikāciju nodarbībā “Apkārt pasaulei”. Skolēn

Ekskursija pa Rīgas ielu

31. maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 7.d klase, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, devās uz Krustpili. Skolēni piedalījās Jēkabpils Vēstures muzeja piedāvātajā ekskursijā Jēkabpils pilsētā par R

bottom of page