top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Rīgas Juridiskās augstskolas piedāvātās iespējas vecāko klašu skolēniem

Rīgas Juridiskā augstskolas vidusskolēnus aicina bez maksas apgūt tiesību, biznesa un diplomātijas pamatus

Rīgas Juridiskā augstskola (Riga Graduate School of Law) piedāvā iespēju 11. – 12.klases skolēniem, kas savu nākotni vēlas saistīt ar tiesību zinātni, diplomātiju vai biznesu, pieteikties Izcilības skolai. Četru nodarbību kursā, kas sāksies 21. janvārī un noslēgsies 25. martā, dalībnieki gūs ieskatu tiesībās, diplomātijā un biznesā, kā arī apgūs un pilnveidos prasmes, kas nepieciešamas personības izaugsmei un karjeras veidošanai. Izcilības skolas lekcijas norisināsies angļu valodā. Dalība ir bez maksas.

Nodarbības pasniegs Latvijas vēstniece Zviedrijā prof. Ilze Rūse, starptautisko tiesību speciāliste, Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) lektore Anastasija Kaplane, biznesa vadības speciālists un RJA Maģistra programmu direktors Valīds Gumā (Waleed Gumaa), kā arī citi nozares speciālisti. Praktiskajās nodarbībās jaunieši apmeklēs arī lielākos Latvijas juridiskos un auditoru birojus, lai pieredzētu, kā zināšanas tiesībās, diplomātijā un biznesā tiek pielietotas reālajā dzīvē.

“Izcilības skola ir piemērota tiem, kurus interesē starptautiskās attiecības, vēsture, politika un uzņēmējdarbība, un tiem, kas ir gatavi intelektuāliem izaicinājumiem. Pirmā sesija par likumu ietvers divas jomas: starptautiskās tiesības un cilvēktiesības. Nodarbības pirmajā daļā studentiem parādīs, kā visam – sākot no vienkāršiem ikdienas uzdevumiem līdz plaši apspriestiem pasaules notikumiem – ir saikne ar likumu. Nodarbības otrajā daļā tiks apspriestas cilvēktiesības: kas tās ir un ko tās aizsargā? Vai pastāv tiesības uz internetu vai tiesības uz rīta kafiju?,” studentus iedrošina pasniedzēja Anastasija Kaplane.

“Mērķis manai nodarbībai būs informēt par diplomātijas profesiju, nepieciešamajām prasmēm un zināšanām, diplomātiskā dienesta karjeras iespējām un praktiskajiem aspektiem, kas saistīti ar diplomātisko darbu - protokols, ekonomiskā diplomātija, vizītes, Vīnes konvencija,” stāsta Latvijas vēstniece Zviedrijā prof. Ilze Rūse.

RJA Izcilības skolā būs 4 nodarbības – 21. janvārī, 11. februārī, 24. februārī un 25. martā. Nodarbības notiks Rīgas Juridiskās augstskolas telpās Rīgā, Strēlnieku ielā 4-k2.

Sekmīgi pabeidzot RJA Izcilības skolu, vidusskolēni var saņemt 15% studiju maksas atlaidi pirmā gada bakalaura studijām RJA.

Atvērto durvju dienas

Rīgas Juridiskā augstskola regulāri organizē atvērto durvju dienas, kurās ikviens interesents, tai skaitā vecāki un aizgādņi, aicināti iepazīties ar skolas vadību, studentiem, absolventiem, kā arī izzināt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem par studiju saturu, mācību procesu un karjeras iespējām.

Tuvākā Atvērto durvju diena neklātienē (Zoom platformā) ir ceturtdien, 19. janvārī plkst. 16.00. Pieteikšanās: RJA Bakalaura programmu Virtuālā atvērto durvju diena 19.janvārī plkst 16:00 — Rīgas Juridiskā augstskola (rgsl.edu.lv)

Savukārt nākamā Atvērto durvju diena klātienē Rīgas Juridiskās auditorijā ir sestdien, 2. februārī plkst. 16.00: https://forms.gle/KjgKMoYgTxH77Ziq7

Iespēja ēnot studentus (Shadow day is every day)

Visa mācību gada laikā vidusskolēniem ir iespēja pieteikties ēnot Rīgas Juridiskās augstskolas studentus Tiesības & Diplomātija un Tiesības & Bizness programmās. Ēnošanai var pieteikties, aizpildot anketu – mēs ar jums sazināsimies un vienosimies par piemērotu laiku un dienu!


bottom of page