top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Teici, teici, valodiņa…

No kurienes rodas brīnumi? No vārdiem. Kur dzīvo vārdi? Dzīvo klātbūtnē.

Starptautiskajā dzimtās valodas dienā, 21.februārī, Jēkabpils Tautas namā ar brīnišķīgiem priekšnesumiem izskanēja Jēkabpils novada izglītības iestāžu skolēnu skatuves runas konkursa 1. kārta. Un patiesi, uzstājoties ikvienam no 72 konkursa dalībniekiem, vārdi šķita nekonstatējami, taču klātesoši. Vārdi tik koši gleznoja, ļaujot klausītāju caur vārdiem aizvest citā un skaistā esībā!

Jēkabpils 2.vidusskola konkursā tika pārstāvēta ar 15 dažāda vecuma grupu dalībniekiem, 4 skolēniem iegūstot I pakāpes diplomus un 7 skolēniem iegūstot II pakāpes diplomus. Augstākās pakāpes diplomus un augstāko novērtējumu ieguva Ainis Sprindžs (3.d klase, skolotāja Anita Ščegalkova), Ieva Rubene (4.c klase, skolotāja Anita Ščegalkova), Katrīna Sprindža (7.c klase, skolotāja Biruta Sprindža), Artis Pogodajevs (12.a klase, skolotājas Irina Rusiņa un Vineta Mežaraupe).

Kamēr vērtēšanas komisija veica apspriedi, visiem dalībniekiem, klātesošajiem vecākiem un arī skolotājiem tika piedāvāta iespēja piedalīties interesantā un vērtīgā norisē, ko vadīja stāstnieks, TV un radio personība  Raitis Zapackis. 

Lai veiksmīgs, radošs un aizrautīgs laiks, gatavojoties konkursa 2.kārtai, kas notiks Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā 5.aprīlī!

Sarmīte Straume

Jēkabpils 2.vidusskolas direktores vietniece



bottom of page