top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

1.d klases skolēni skatījās attālināti Latvijas Leļļu teātra izrādi “Sniega karaliene.”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros Jēkabpils 2. vidusskolas 1.d klases skolēni skatījās attālināti Latvijas Leļļu teātra izrādi “Sniega karaliene.”


Hansa Kristiana Andersena pasakā „Sniega karaliene” valda ledains aukstums un Sniega karalienes ļaunums. Iestudējuma režisoram, leļļu un dekorāciju māksliniecei, mūzikas autoram un aktieriem ir izdevies panākt, ka teātra izrādē pārsvarā valda labestība un mīlestība. Mazajai Gerdai ar savu mīlestību un sirds siltumu izdodas atkausēt Kaja ledus kristālā sasaldēto sirdi.


Nejaukā laupītāju banda un vārnu runas veids mazajiem skatītājiem sagādāja jautrību. Bērniem patika skaistā un labestīgā Gerda. Šī muzikālā un sirsnīgā leļļu izrāde mācīja bērniem, kādām jābūt īstu draugu attiecībām. Draugi ir kopā ne tikai priecīgos brīžos, bet arī palīdz viens otram nelaimē. Skolēni mācījās, ka ar neatlaidību un labestību var izpildīt jebkuru vēlēšanos.


Klases audzinātāja Aija Lapuha

Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?”

27. maijā 4.c klases skolēni noskatījās projekta Latvijas skolas soma ietvaros piedāvāto Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?” Tas bija atraktīvs ceļojums pa izrādes tapšanas posmiem. Liepājas

bottom of page