top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

3. klašu skolēni Dabas muzejā

01.11.2019. Jēkabpils 2.vidusskolas 3.klašu skolēni un SI klases skolēni devās iepazīt Latvijas Dabas muzeju Rīgā. Šī lieliskā iespēja mums tika sniegta valsts programmā “Latvijas skolas soma”.


Mācību mērķis: Iepazīt un mācīties iemīlēt savas dzimtenes – Latvijas – dabu, lai vēlāk prastu rūpēties par tās daudzveidības saglabāšanu un tīru vidi šai un nākamajām paaudzēm.


Latvijas Dabas muzejā skolēni aplūkoja ekspozīcijas: Dinamiskā ģeoloģija un ieži, Zemes un biosfēras evolūcija, Mineraloģija, Latvijas ģeoloģija, Latvijas putni, Latvijas zīdītāji, Pasaules dzīvnieki, Entomoloģija (kukaiņu pasaule), Dzīvība jūrās no ziemeļiem līdz dienvidiem, Latvijas augi un sēnes, Cilvēks un vide, Cilvēka evolūcija.

Pēc ekspozīcijas apmeklējama notika nodarbība: “Āpsis un viņa kaimiņi”. Veicot praktiskus uzdevumus, nodarbībā bērni uzzināja, kādas pārmaiņas notiek Latvijas mežā dažādos gadalaikos, varēja „paciemoties pie āpša” un noskaidrot, kā viņam un viņa kaimiņiem klājas visa gada garumā.


Skolēnu atsauksmes:

Maksims, 3.b klase: „Šī piektdiena bija īpaša. Īpaša ar to, ka mēs ar klasi braucām uz Rīgu - uz Dabas muzeju un kinoteātri. Latvijas Dabas muzejā mēs staigājām un apskatījām dažādus dzīvniekus un kukaiņus. Muzejā bija ļoti interesanti. Pēc tam mēs braucām uz kino. Multfilma bija interesanta. Šī diena bija lieliska. Gribētu atkārtot.”


Kirils, 3.b klase: „Mūsu klase kopā ar 3.a klasi braucām uz Rīgu. No Jēkabpils līdz Rīgaijābrauc divas stundas. Brauciena laikā mēs spēlējām spēles telefonā un planšetēs. Kad mēs aizbraucām uz Rīgu, mēs gājām uz Latvijas Dabas muzeju. Tur bija daudz iežu un dzīvnieku eksponātu. Tur bija dinamiskā ģeoloģija, Latvijas putni, zīdītāji, pasaules dzīvnieki, kukaiņi. Bija ļoti interesanti. Man visvairāk patika cilvēka vide un cilvēka evolūcija. Pēc muzeja mēs braucām uz kinoteātri un skatījāmies animācijas filmu bērniem.”


Alina, 3.b klase: „Latvijas Dabas muzejā es uzzināju daudz interesantu lietu. Mēs skatījāmies arī animācijas filmu. Man tā iemācīja mīlēt dzimteni, ģimeni un draugus.”


Aleksandra, 3.a klase: „Mēs ar klasi braucām uz Dabas muzeju. Mums stāstīja par āpsi. Mēs gājām pie dzīvniekiem, jūras iemītniekiem un bijām kino. Man ļoti patika šī diena Rīgā!”


Polina, 3.a klase: „Mēs bijām Dabas muzejā. Tur bija ļoti skaisti un interesanti. Muzejā man patika visi stendi par dzīvniekiem.”


Dins, 3.a klase: „Man patika Dabas muzejs. Tur interesanti stāstīja par āpsi. Un vēl man patika filma par draudzību.”


Vladlens, 3.a klase: „Mēs braucām uz muzeju un kino. Muzejā mums stāstīja par āpsi, mēs skatījāmies skeletu. Kino mēs skatījāmies animācijas filmu.”


3.a un 3.b klases skolēni un audzinātājas O.Demčenko un J.Jaskova

Kā top izrāde?

,,Skatuves dizains, mūzika un aktieru spēle, - tas mums ir izbaudāms teātrī un redzams no skatuves. Tikmēr pārējo teātru darbinieku darbs paliek ēnā" - tā pēc Liepājas teātra digitālās mācībizrādes "K

Svētku noskaņu koncertā

Programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 22.decembrī 2.a un speciālās izglītības klases skolēni apmeklēja svētku noskaņu koncertu, kurā muzikālajam stāstam par "Ezīti miglā" bija radīts turpinājums

Saldumu ražotni iepazīstot

Piektdien, 22. novembrī, 2.a un 2.b klases skolēni no Jēkabpils 2. vidusskolas kopā ar klases audzinātājām devās uz „Skrīveru saldumu” ražotni. Sākumā skolēniem izstāstīja par uzņēmumu un par ražotne

bottom of page