top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

5.a klases skolēni un "Zinātnes un mākslas krustpunkti"

Visi ir ieinteresēti ielūkoties aizkulisēs, saprast, kā rodas īsta māksla. To mēs, 5.a klases skolēni, izdarījām vienā no mūsu klases stundām par tēmu " Zinātnes un mākslas krustpunkti ". Process norisinājās ZOOM platformā.


Interaktīvā nodarbībā mēs uzzinājām, kā zinātne mūsdienās palīdz veidot filmas un teātra izrādes. Pamatojoties uz Latvijas vēsturisko spēlfilmu "Dvēseļu putenis", mums tika parādīts, kas nepieciešams, lai radītu ticamus efektus un visprecīzāk atspoguļotu filmā notiekošos notikumus. Bija aizraujoši uzzināt, kā sagatavot mākslīgās asinis, īpašus viegli uzliesmojošus šķidrumus, kā kaskadieri tiek apmācīti dažādu darbību veikšanai. Tam nepieciešami ļoti precīzi aprēķini un specializētas zināšanas.


To visu nebūtu iespējams izpētīt bez programmas "Skolas soma", kas palīdz mums uzzināt par šo brīnišķīgo pasauli mums apkārt. Mēs savām acīm redzējām, uz ko šodien ir spējīga zinātne, mūsu redzesloks ir paplašinājies. Mūsu klase ir ļoti pateicīga par šo interesanto pieredzi.

Paldies, Skolas soma!


5.a klases skolniece Arina Plotičkina

Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?”

27. maijā 4.c klases skolēni noskatījās projekta Latvijas skolas soma ietvaros piedāvāto Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?” Tas bija atraktīvs ceļojums pa izrādes tapšanas posmiem. Liepājas

bottom of page