top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

6.c klases skolēni iepazīst Madonas pilsētu un novadu

26.novembrī Jēkabpils 2.vidusskolas 6.c klases skolēni devās labāk iepazīt Latviju un apmeklēja vairākus objektus. Pirmais apstāšanās punkts - Aiviekstes HES - lielākā elektrostacija Latvijā līdz 1939.gadam, kad uzcēla Ķeguma HES. Skolēni uzzināja Aiviekstes HES vēsturi un aplūkoja konstrukcijas.


Nākamā pieturvieta - Kalsnavas arborētums. Skolēni pārliecinājās, ka šajā visaukstākajā vietā Latvijā audzē dažādus skaistus un interesantus kokus un krūmus, te notiek to aukstumizturības pārbaude mūsu klimatiskajiem apstākļiem. Visu arborētuma ainavu varēja apskatīt no 25 metru augsta skatu torņa.


Pēc šīs pastaigas mūs sagaidīja Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, kur skolēni piedalījās nodarbībā „Jaunais arheologs”, iegūstot iespēju ne tikai apskatīt muzeja eksponātus, bet arī darboties ar tiem, pētīt un prezentēt. Vēlāk savas pētīšanas prasmes skolēni varēja izmantot, apskatot Cesvaines pili un tās apkārti.


Visvairāk skolēniem patika darboties „Karameļu darbnīcā” Madonā, kur viņi paši veidoja dažādu formu karameles un iesaiņoja tās.


Šī diena skolēniem bija interesanta un izglītojoša, bet praktiskā darbošanās - daudzveidīga. Paldies programmai „Latvijas skolas soma” par iespēju labāk iepazīt Latviju!

6.c klases audzinātāja Marina Voitenko

Kā top izrāde?

,,Skatuves dizains, mūzika un aktieru spēle, - tas mums ir izbaudāms teātrī un redzams no skatuves. Tikmēr pārējo teātru darbinieku darbs paliek ēnā" - tā pēc Liepājas teātra digitālās mācībizrādes "K

Svētku noskaņu koncertā

Programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros 22.decembrī 2.a un speciālās izglītības klases skolēni apmeklēja svētku noskaņu koncertu, kurā muzikālajam stāstam par "Ezīti miglā" bija radīts turpinājums

Saldumu ražotni iepazīstot

Piektdien, 22. novembrī, 2.a un 2.b klases skolēni no Jēkabpils 2. vidusskolas kopā ar klases audzinātājām devās uz „Skrīveru saldumu” ražotni. Sākumā skolēniem izstāstīja par uzņēmumu un par ražotne

bottom of page