top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Atmodas dziesmas. Dziesmotā revolūcija.

2021.gada maijā Jēkabpils 2. vidusskolas 6.i klase varēja noskatīties projekta “Latvijas skolas soma” koncertlekciju „Atmodas dziesmas. Dziesmotā revolūcija.”


„Ir tik labi dzīvot brīvā Latvijā, vai ne? Ir tik labi, ka mums ir sava valsts, mēs esam saimnieki savā zemē,” saka Mikus Abaroniņš, uzrunājot jauniešus un dodot viņiem iespēju ielūkoties pagātnē, uzzināt par vienu no svarīgākajiem notikumiem Latvijas vēsturē, stāstot, kas tika piedzīvots un pārdzīvots, kā notikumi virzījās un attīstījās.


Pēc koncertlekcijas noskatīšanās skolēniem tika piedāvāta krustvārdu mīkla un jautājumi, uz kuriem skolēni sniedza atbildes gan vēstures, gan mūzikas jomā.


Daloties sajūtās par koncertlekciju un tās nozīmi patriotisma celšanā, skolēni atzina, ka ir diezgan vienkārši un interesanti izprast vēstures notikumus ar dziesmu palīdzību, ieklausoties Latvijai tik nozīmīgās un tik populārās dziesmās kā „Dzimtā valoda”, „Manai tautai”, „Pie laika”, „Zilais lakatiņš”, „Atgriešanās” no rokoperas „Lāčplēsis”, „Atmostas Baltija”, „Virs galvas mūžīgs piena ceļš” u.c.

  • Man ļoti patika koncertlekcija, es uzzināju daudz ko jaunu, interesantu. Mani ļoti ieinteresēja dziesmas, kuras skanēja pēc katra notikuma. (Gita Mazureviča)

  • Man ļoti patika šī lekcija, sākumā, kad pateica, ka būs jāklausās lekcija, es noteikti negaidīju, ka tā būs ik interesanta un viegli noklausāma. Uzzināju interesantus faktus un paklausījos vienkārši ļoti labu mūziku. (Anete Bērziņa)

  • Man koncertlekcijā patika klausīties latviešu dziesmas, jo dzirdēju tādas dziesmas, kuras nezināju. Koncertlekcijā arī uzzināju daudz ko jaunu par Latviju. (Evelīna Cirpone)

  • Man patika visas dziesmas, kas bija šajā koncertlekcijā, tās izklausījās vecmodīgas, bet diezgan patriotiskas. Lai gan to bija daudz un tās juka kopā, bet man tas patika. (Vanesa Isaka)

  • Man koncertlekcijā patika tas, ka tur pastāstīja visu ļoti vienkāršos un skaidros teikumos. Vēl man patika tas, ka ir interesanti fakti saistībā ar Latviju un tās vēsturi. (Roberts Krīvars)

  • Koncertlekcijā man patika tieši dziesmas, jo man patīk mūzika, un latviešu dziesmas, izrādās, ir diezgan skaistas. (Lauma Minalto)

  • Man koncertlekcija likās ļoti izglītojoša, es uzzināju dziesmas, kas iepriekš nebija zināmas. Viena no interesantākajām lietām, kas palika atmiņā, ir vafeles „Daugava”, par tādām nebiju dzirdējusi. Un pēc katra vēstures fakta bija dziesma, kas bija kā starpbrīdis – laiks pārdomām par to, kā ir bijis.(Ieva Dzalbe)

6.i klases audzinātāja Līga Radzeviča

Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?”

27. maijā 4.c klases skolēni noskatījās projekta Latvijas skolas soma ietvaros piedāvāto Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?” Tas bija atraktīvs ceļojums pa izrādes tapšanas posmiem. Liepājas

bottom of page