top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

"Iepazīsti stikla mākslu"

Sociālais uzņēmums “Stikla Māja” darbojas kultūras daudzveidības un izglītības veicināšanas jomā. Studijā “Glass Point” rada šedevrus no otrreiz pārstrādāta stikla, meistarklasēs izglīto par stikla mākslu un vides jautājumiem.


2021.29.04. 1.A un 1.B klases bērni kopā ar SIA Stikla māja pārstāvjiem, projekta “Skolas somas” ietvaros, piedalījās praktiskā nodarbībā “Radošā darbnīca”.

Vispirms bērni noskatījās video filmu par stikla iegūšanu, stikla pūšanu, stikla matēšanu, stikla kausēšanu, Tifanny tehniku, liesmā kausēto stiklu, vitrāžu izgatavošanu. Studija “Glass Point” nodrošināja katram skolēnam stikla pamatni sirds formā un krāsainus stikla gabaliņus, kā arī līmi, ar kuru palīdzību bērni piestiprināja mazus krāsainus stikla gabaliņus pie sirds pamatnes. Bērni aizraujoši veidoja savus neatkārtojamus darbus. Katrs mēģināja izveidot savu īpašu sirsniņu, kuru dāvinās savai māmiņai Mātes dienā. Bērni filmas laikā uzzināja, ka, veidojot stikla sirsniņu, ir nepieciešams ievietot darbiņu krāsnī un apstrādāt to ar ļoti karstu temperatūru. Katra sirsniņa tika iepakota un nosūtīta ar kurjeru uz uzņēmumu “Stikla Māja”. Pēc neilga laikā bērni saņēma atpakaļ savus gatavos darbiņus, kurus varēja piekarināt pie iestrādātas cilpiņas.


Uzskatām, kā tāda veida nodarbības ar bērniem ir izglītojošas, aizraujošas un ļoti noderīgas, iepazīstot pasauli.


1.a klases audzinātāja Jeļena Blumentāle

1.b klases audzinātāja Žanna Molčanova

Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?”

27. maijā 4.c klases skolēni noskatījās projekta Latvijas skolas soma ietvaros piedāvāto Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?” Tas bija atraktīvs ceļojums pa izrādes tapšanas posmiem. Liepājas

bottom of page