top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Karjeras nedēļa Jēkabpils 2.vidusskolā

16. - 20. oktobrī Jēkabpils 2.vidusskolā aktīvi risinājās Karjeras nedēļa. Šogad Karjeras nedēļas tematika bija “Tavs prasmju portfelis”. Mācību stundu ietvaros un dažādās aktivitātēs skolēni tika aicināti apzināt, izvērtēt un domāt par savu prasmju attīstību dzīvei. Notika arī vairāki pasākumi, kuros skolēni tikās ar dažādu profesiju pārstāvjiem.

16. oktobrī Jēkabpils 2.vidusskolas 9.klašu paralēlē ar savu karjeras ceļa stāstu ciemojās radoša personība, māksliniece, uzņēmuma "Berry Deco" īpašniece Inga Misuļina. Inga jauniešiem stāstīja, cik svarīgi pilnveidot savas prasmes un piepildīt savus sapņus, lai darītu darbu, kas ļoti patīk un citus iedvesmo. Savukārt, Juris Rumjancevs, Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto Jūras spēku kaprālis, 3.b, 3.c, 3.i, un 6.d klasei bija sagatavojis stāstījumu par savu dienestu. Juris stāstīja par saviem pienākumiem un dienestam nepieciešamajām prasmēm.

7.c klasē notika konkurss “Profesiju Virpulis”. Tā laikā skolēni komandās pildīja daudzveidīgus uzdevumus par dažādām profesijām, kā arī iepazina jaunas, sev nezināmas profesijas.

17. oktobrī 8. klašu paralēlē viesojās Kaspars Siliņš - Jēkabpilī labi zināms fotogrāfs un programmētājs. Kaspars ar lielu aizrautību stāstīja par savu nodarbošanos, aicinot skolēnus dzīvē darīt to, kas patiešām patīk un interesē. 6.c klases skolēni devās uz Jēkabpils Reģionālo slimnīcu, lai aiznestu pateicības kartiņas ārstiem par viņu darbu un, caur Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļas vadītājas, kardioloģes Dr. Ilzes Bikovas un virsmāsas Līgas Lapiņas stāstījumu un paraugdemonstrējumiem, uzzinātu par dažādām profesijām slimnīcā, par ārstu pienākumiem un nepieciešamajām prasmēm.

18. oktobrī skolā nozīmīga bija Jēkabpils volejbola kluba "Lūši" volejbolistu Jāņa Medeņa, Jāņa Jansona un Eduarda Stieģeļa ciemošanās sporta stundā pie 6.c, 5.i, 4.c un 3.b klases. Tika izrunāts, kāpēc svarīgi mācīties matemātiku un angļu valodu, pat ja sirdij tuvāks ir sports. Tika apspriestas dažādas volejbola draugiem tuvas tēmas. Kopā arī sanāca uzspēlēt. Savukārt 1.a, 3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e un 3.i klasi ar profesijas stāstu iepriecināja Valsts policijas inspektors, kinologs Gints Vuškāns ar suni Darvinu.

19. oktobrī 4.a, 4.c, 4.d, 4.e klasē Dace Valtere stāstīja par sporta speciālista profesiju. Bērniem ļoti interesēja Daces pienākums būt talismanam Lūsijai dažādos pasākumos. Savukārt vidusskolnieki tikās ar Jēkabpils Reģionālās slimnīcas Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļas vadītāju , kardioloģi Dr Ilzi Bikovu.

9.c un 9.d klases karjeras nedēļas ietvaros apmeklēja JAK (Jēkabpils Agrobiznesa koledža) organizēto pasākumu "Iepazīsti profesionālās prasmes". Iepazinās ar JAK apgūstāmajām profesijām, līdzdarbojoties aizraujošās darbnīcās.

5.d klase un klases audzinātāja Antra Skutela devās pārgājienā uz Jēkabpils novada Ābeļiem. Ābeļu pagasta estrādē klausījās dzejnieka, žurnālistikas pulciņa vadītāja Valda Aleksandrova stāstījumu par tuvākās apkārtnes vēsturi, apbūvi, tradicionālajiem kultūras pasākumiem un aktivitātēm. Skolotājs Vilnis Stūrītis ļāva ieskatīties Ābeļu pamatskolas telpās, kur skolēni apgūst dizaina un tehnoloģiju mācību priekšmetu. Te skolēnus patīkami pārsteidza modernā kokapstrādes iekārta, kuru arī redzējām darbībā un tikām pie suvenīriem.

6.e klasē Valsts policijas vecākā inspektore Diāna Stivriņa iepazīstināja skolēnus ar savu profesiju un drošības jautājumiem.

20. oktobrī vidusskolēni tikās ar Jēkabpils novada domes Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāju Edgaru Katiņu.

Šajā nedēļā skolēniem bija iespēja iepazīt profesijas un profesionāļus. Pasākumos izskanēja daudz jautājumu, kas liecināja, ka skolēniem profesiju pasaule ir interesanta un saistoša. Skolēniem jādomā, kuras no prasmēm ir “jāieliek” savā prasmju portfelī, lai būtu dzīvei gatavs!

Paldies katrai iestādei, katram profesionālim, kurš izrādīja atsaucību un tikās ar Jēkabpils 2.vidusskolas bērniem un jauniešiem. Paldies, ka dalījās ar savu pieredzi un profesijas stāstu! Mēs Jēkabpils 2.vidusskolā lepojamies ar aktīviem, profesionāliem cilvēkiem savā novadā.


Pedagogs karjeras konsultants Anda Jurgeviča



bottom of page