top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Preses relīze par cirka/teātra izrādi “Alīse brīnumzemē”

Visiem bērniem un pieaugušajiem patīk cirks un teātra izrādes. Tad jums noteikti patiks Kanādas cirka trupas “Saules Cirks” (Cirque du Soleil), Pecolli krāšņa izrāde “Alise Brīnumzemē”.


14. maijā 2021.gadā Jēkabpils 2. vidusskolas 3. a un 3.b klases skolēniem bija iespēja apmeklēt cirka/ teātra izrādi “Alise Brīnumzemē”. Izrāde ir bagāta ar specefektiem, 3D projekcijām, iluzionisma mākslu, piemēram, Alises auguma izmēra pārvērtībās vai Cepurnieka trikos. Skolēniem bija iespēja doties piedzīvojumos Maģiskajā dārzā un Karalienes pilī kopā ar izrādes varoņiem . Izrādē piedalījās mākslinieki no Itālijas, Amerikas ,Ukrainas un Krievijas. Izrādē tiek izmantoti dažādi specefekti – piena dūmu paklājs, krāsaini ziepju burbuļi un citi vizuāli brīnumi. Izrādes autore- Dace Pecolli.


Pirms izrādes skolēni izlasīja grāmatu L.Kerolla “Alīse Bŗīnumzemē ”, paskatījās multfilmu un piedalījās viktorīnā. Pēc izrādes bērniem bija iespēja satikties tiešsaitē ar izrādes autoriem un aktieriem un uzdot jautājumus, kuri radās bērnu galvās izrādēs laikā. Pēc šis interesantas tikšanās skolēni uzrakstīja savas atsauksmes par izrādi un uzzīmēja ilustrācijas .


Tāda veida nodarbības ar bērniem ir izglītojošas, aizraujošas un ļoti noderīgas dzīvē.


Bērnu atsauksmes:

Darja Cvetkova: Man no cirka izrādes patika, kad zaķis pūta interesantus burbuļus, kā 4 vīrieši rādīja spēka akrobātiskos vingrinājumus, kā viņi veidoja krēslu piramīdu aizvien augstāk un augstāk, un arī pūķis, kas devās skatītāju rindās.

Irina Mališa: Nesen es noskatījos cirka izrādi "Alise Brīnumzemē". Šajā cirka izrādē bija interesanti vērot akrobātiskos šovus, burbuļu šovu, iluzionista maģiskos trikus. Ļoti skaists izrādes noformējums un krāšņi tērpi. Visvairāk man patika akrobātu uzstāšanās.

Nils Maļcevs: Nesen es apmeklēju cirka izrādi "Alise Brīnumzemē". Tā bija skaista, oriģināla izrāde. Visvairāk mani šokēja tas, ka aktieri spēlēja dzīvniekus. Man tas bija īsts atklājums, jo, spēlējot tik daudz, tev jābūt talantīgam cilvēkam. Man tas ļoti patika. Es gribēju vēlreiz izlasīt grāmatu.

Renāte Račko: Man patika cirks, jo tas bija burvīgs un interesants. Tur bija Alise Brīnumzemē. Es ieteiktu to noskatīties, jo bija smieklīgi un jautri.

Vitālijs Ivanovs Man patika cirks. Tas bija ļoti interesants. Daudzi triki mani pārsteidza, tādus vēl neesmu redzējis. Kā arī ļoti iespaidoja dekorācijas, efekti bija skaisti.


3.a klases skolotāja T.Karnauhova

3.b klases skolotāja J.Džeikuna

Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?”

27. maijā 4.c klases skolēni noskatījās projekta Latvijas skolas soma ietvaros piedāvāto Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top Izrāde?” Tas bija atraktīvs ceļojums pa izrādes tapšanas posmiem. Liepājas

bottom of page