top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Apvienojot patīkamo ar lietderīgo

2022. gada 6. maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 7.c un 7.d klase devās mācību ekskursijā uz Rīgu. Kāpēc tieši turp? Gatavojoties ekskursijai, skolēni izpētīja visu programmas “Latvijas skolas soma” piedāvājumu, izanalizējot un pārrunājot katru iespēju un variantu.


“Skolotāj, braucam uz kino! Noskatāmies filmu “Dvēseļu putenis” Rīgas kinoteātrī!” viens pēc otra beigās piedāvāja skolēni.


“Tā taču būs svētku nedēļa, kad Latvija svin savu otro dzimšanas dienu, apvienosim patīkamo ar lietderīgo,” piebilda citi gan vienā, gan otrā klasē.


Tā arī izlēmām, ka ekskursijas mērķis būs ne tikai kolektīva saliedēšana un jauka laika pavadīšana, bet arī savas pilsoniskās līdzatbildības un piederības savai tautai apzināšanās. Skolēni paši novērtēja to, cik liela nozīme ir vēstures notikumiem ikviena cilvēka dzīvē arī šobrīd – mūsdienās.


Bez filmas noskatīšanās lielajos ekrānos, skolēniem tika piedāvāts arī Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļas apmeklējums. Tas ne tikai atgādināja un iepazīstināja ar dažiem Latvijas vēstures faktiem, bet arī ļāva ielūkoties bijušā Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa vasarnīcā, kam viņa prezidentūras laikā tika izmantots šis Dauderu nams. Turpat bija arī iespēja redzēt prezidenta vaska skulptūru un uzzināt, kādus dzīvniekus tolaik šajā mājā turēja Kārlis Ulmanis.


Protams, svarīga arī atgriezeniskā saite, tāpēc skolēniem bija uzdevums LNVM uzmanīgi klausīties gida sniegto informāciju, kā arī filmas skatīšanās laikā pārdomāt, kādi vēsturiskie notikumi tika atspoguļoti, kādas sekas tie atstāja uz mūsu valsts nākotni u.tml.


Atgriežoties skolā, vēstures stundā skolēniem bija jāaizpilda sagatavota darba lapa, kurā bija ne tikai jāizvērtē redzētais, bet arī jāatbild uz konkrētiem jautājumiem, jāmeklē un jāizanalizē informācija bukletos, kas tika iedoti muzejā. Viens no uzdevumiem arī bija argumentēt savas domas īsajā rakstā – viedoklī par vēstures notikumu nozīmi katra skolēna dzīvē, kas arī skolēniem ļoti labi izdevās.


7.c un 7.d klase bija priecīgi un pateicīgi “Latvijas skolas somai” par sniegto iespēju pavadīt lielisku piektdienu, baudot kopīgu dienu ar savu klasesbiedru un audzinātāju līdzdalību.


Paldies saka arī pašas audzinātājas – Līga Radzeviča un Ineta Dišlere

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page